EM-stjärna gripen för barnvåldtäkt

Publicerad

Steve Marlet spelade EM för Frankrike och proffsfotboll i Premier League.

Nu utreds legendaren för en gruppvåldtäkt på en minderårig, rapporterar The Sun. 

Steve Marlet hade 23 landskamper på sin meritlista och höjdpunkten i Les Blues kom i EM 2004. Han hade också en framgångsrik proffskarriär där han slog igenom i Lyon i Ligue 1 och fick testa på spel i Premier League med Fulham och Bundesliga för Wolfsburg. 

Steve Marlet misstänkt för gruppvåldtäkt

Nu sitter Marlet fängslad i ett häkte i hemlandet, rapporterar The Sun. Marlet ska ha gripits av polisen i Auxerre, misstänkt för att ha varit inblandad i en våldtäkt 1997. 

– Han nekar till anklagelserna, säger ansvarige åklagaren Sophie Macquart-Moulin. 

– En annan man nekar också, och en tredje har blivit ett nyckelvittne. Offret var 17 år gammal när händelserna ägde rum och hon polisanmälde 2012. 

"Min klient nekar"

Det här är andra gången som händelsen utreds av polis. 

– Det här är gamla anklagelser, och min klient nekar. Han kommer att lägga fram sin bild till domaren och han är oskyldig till motsatsen bevisas, säger Marlets agent Herve Temine. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag