Riskerar nu missa EM: ”Får skylla sig själv”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

CHESTER. På lördag Sverige EM-premiär mot Nederländerna. 

Flera av de svenska spelarna kommer att ha familj och vänner på plats i England under mästerskapet. 

Men för en del strular det. 

– Han får skylla sig själv, säger Johanna Rytting Kaneryd om pappans passtrul. 

I morgon inleds fotbolls-EM i England och det med öppningsmatchen mellan England och Österrike på Old Trafford i Manchester. 

Och på lördag är det dags för Sverige i när man ställs mot de regerande mästarna Europamästarna Nederländerna i Sheffield. 

Just nu laddar det svenska laget på sin bas utanför Chester. 

Flera av spelarna kommer att familj och vänner på plats under EM-matcherna. 

Men för en del strular det rejält, Johanna Rytting Kaneryds pappa har just nu inte ett giltigt pass. 

– Han håller på för fullt, men det går trögt. Det är klart att det hade varit kul att ha honom på plats. Men han får skylla sig själv eftersom han inte tänkt på det tidigare. 

Har han passtid bokad?

– Jag vet inte, jag tror att han har tid men jag tror inte att det kommer hinna komma bli klart till vår första match. Det är en lite miss av honom i så fall.

– Jag vet att det varit dåligt med tider, jag vet inte hur han tänkte där riktigt. 

Fler som har problem

Även delar av Amanda Ilestedts familj har problem. 

– Min kille kommer. Men min familj har också hamnat i det här pass-dilemmat så de hoppas på att få passen i tid men de har inte kommit än, säger Ilestedt. 

”Folk har uppmärksammat det”

För Johanna Rytting Kaneryd är EM hennes första mästerskap med A-landslaget och intrycken har varit många under de första dagarna i England. 

– Allt är väldigt nytt och jag har inte haft några riktiga förväntningar.  Men det är verkligen toppenförutsättningar här, det är väldigt proffsigt i alla delar, säger Rytting Kaneryd som är nöjd med vad hon har presterat så här långt i England. 

– Det har känts bra, jag har känt mig i bra form. Och det har jag egentligen gjort hela det här året. Jag hoppas att jag kan fortsätta på den vågen, och försöka göra det jag är bra på.

I EM-genrepet mot Brasilien förra veckan kom Johanna Rytting Kaneryd in med en knapp halvtimme kvar av matchen. Efter 65 sekunder på planen gjorde hon mål.  

– Jag tycker att det är jättekul att jag har gjort så pass bra ifrån mig och att folk har uppmärksammat det. Det ger mig en push att fortsätta prestera bra. 

TV: Sundhage om EM-84: ”En bra spelare”