Kosovare Asllani om reaktionerna efter kritiken mot Real Madrid: ”Båda hållen”

Kosovare Asllani kramas om av Caroline Seger.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Kosovare Asllani.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Kosovare Asllani riktade hård kritik mot Real Madrid.

Reaktionerna efteråt har varit många. 

– Det har varit åt båda hållen, säger landslagstjärnan dagen innan genrepet mot Brasilien. 

Det svenska landslaget har lämnat Båstad för Stockholm för att genomföra det sista förberedelserna innan avfärd mot England.

Under dagarna i Båstad berättade Kosovare Asllani om hur situationen varit i tidigare klubben Real Madrid. 

Där Asllani bland annat tvingades spela skadad under sina år i klubben. 

– Jag har inte fått hjälpen. Ledarteamet lyssnar inte på det medicinska teamet och till slut var det ett beslut jag blev tvungen att ta (att lämna) om jag ville ha en längre karriär. Det har blivit en ohälsosam och farlig miljö för spelare att vara i, sa Asllani då

Hur har reaktionerna varit? 

– Jag har fått väldigt mycket reaktioner, åt båda hållen. Men det är ingenting jag vill kommentera vidare utan nu är det fullt fokus på matchen mot Brasilien. 

Blev du förvånad över att det var så mycket reaktionerna? 

- Nej. 

”Kommer bli svårt”

Under tisdagen ställs Kosovare Asllani och Sverige mot Pia Sundhages Brasilien på ett rekordfyllt Friends arena.

– Det ska bli kul att möta Brasilien, främst för att det är ett bra landslag vi möter och det vill man alltid ha i ett EM-genrep. Intressant och se hur de har utvecklats sedan Pia tog över dem.

– EM-genrep är alltid speciella vi vill så klart alltid vinna matcher, men samtidigt har vi få dagar tillsammans men det känns som att vi utnyttjat dagarna maximalt. Vi har en bra känsla i gruppen, säger Asllani. 

Däremot menar den svenska landslagstjärnan att man inte ska dra för stora växlar av ett genrep in mot EM-premiären mot Nederländerna den nionde juli. 

– Det är klart man vill ha en bra känsla efter ett genrep, men samtidigt spelar det inte så stor roll och säger inte jättemycket när man kommer in mot mästerskapet. Men jag hoppas inte vi håller igen mot Brasilien. 

Precis som många andra spelare och även ledare, hyllar Kosovare Asllani den svenska bredden och anser att Peter Gerhardsson har en jobbig uppgift framför sig. 

– Det har sett väldigt bra ut på träningarna och det kommer bli svårt att ta ut en startelva, det känns som att man kan välja och vrak.

TV: Asllani riktar hård kritik mot Real Madrid