Johanna Rytting Kaneryds förklaring bakom kärleksgesten

Johanna Rytting Kaneryds gest efter målet.
Foto: SVT
Johanna Rytting Kaneryd.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Johanna Rytting Kaneryd.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Johanna Rytting Kaneryd gjorde ett succéinhopp i EM-genrepet när hon gjorde mål efter att ha varit på planen i bara en minut. 

Efter matchen förklarade 25-åringen sin kärleksfulla gest och löftet. 

– Jag var stensäker på var pappa satt, jag såg honom direkt efter målet, säger Rytting Kaneryd. 

Sverige gjorde en svag första halvlek i EM-genrepet mot Brasilien. Och inledningen av den andra halvleken tog Brasilien ledningen. 

Men i den 64:e minuten gjorde förbundskapten Peter Gerhardsson ett trippelbyte, och med bara en minut på planen slog inhopparen Johanna Rytting Kaneryd till.

– Känslan är obeskrivlig, det känns som att jag svävar på moln. Det är otroligt att få göra det inför den här publiken, och att få göra mitt första mål också, säger Johanna Rytting Kaneryd. 

Det var 25-åringens tolfte landskamp och första mål. 

– Det är så klart jätteskönt att göra den här prestationen, det stärker förhoppningsvis mina aktier ännu mer. Jag har kämpat för detta och gjort det bra i Häcken, men nu väntar nästa steg och det är i landslaget det ska hända, säger Rytting Kaneryd som har svårt att sätta ord firandet efter målet. 

– Jag vet inte vad som hände efter, det var otroligt. Allting gick så fort, jag firade helt plötsligt. 

Rytting Kaneryd formade sina händer till ett hjärta. 

Efter matchen förklarade hon varför. 

– Jag gjorde det till min familj som var där och tittade. Jag hade stenkoll på var de satt. Och jag såg min pappa direkt efter att jag hade gjort mål, säger hon och fortsätter: 

– Jag hade lovat bort min matchtröja till min pappa om jag gjorde mål, och han har fått den så jag höll vad jag lovade. Han förutspådde det här innan matchen, och det känns fantastiskt att jag kunde få göra det här. Jag är otroligt stolt.

”Otroligt skönt”

Johanna Rytting Kaneryd har haft en fin säsong i klubblaget Häcken och ser fram emot EM.  

– Jag har jobbat extremt hårt för att göra mer poäng, och det här är ett bevis på formen jag haft under våren, att jag har ett bra bagage och ett bra självförtroende. Och att jag kan visa det med den här aktionen är otroligt skönt. 

TV: Caroline Seger: ”En magisk känsla”