Johanna Rytting Kaneryd jagas av toppklubbar i Europa

Johanna Rytting Kaneryd.
Johanna Rytting Kaneryd.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Johanna Rytting Kaneryd hoppade in mot Brasilien och gjorde mål efter en minut. 

Succéspelaren sitter på ett utgående kontrakt med BK Häcken.

Och intresse saknas inte.

– Det stärker mina aktier överallt egentligen, säger Rytting Kaneryd.

Efter drygt 63 minuter av EM-genrepet mot Brasilien bytte Peter Gerhardsson in Johanna Rytting Kaneryd. 

En minut senare hade hon tagit emot bollen, dribblat sig igenom det brasilianska försvaret och placerat in 1-1 framför rekordpubliken på Friends arena.

– Jag har känt mig i form under en längre period och var sjukt taggad för att få göra ett inhopp. Jag ville visa vad jag gick för, och det gick väl ganska bra redan i min första touch. Jag är nöjd, säger hon. 

Efter en stark vår i damallsvenskan (fyra mål och tre assist) har Johanna Rytting Kaneryd även presenterat sig på den internationella fotbollsscenen.

Kontraktet med BK Häcken går ut efter säsongen. 

Rytting Kaneryd själv håller med om att fullträffen mot Brasilien kan hjälpa till att höja hennes status på spelarmarknaden. 

– Det är klart att det betyder mycket. Det är alltid viktigt att göra poäng, speciellt på min position där det handlar om att vara farlig där framme. Det stärker mina aktier överallt egentligen, säger hon. 

Agenten om intresset för Rytting Kaneryd

Linus Gunnarsson är Johanna Rytting Kaneryds agent. Han ser 25-åringens succéinhopp som ett kvitto på att hon kan prestera på den högsta internationella nivån.

– I dag spelar hon med spelare i Juventus, Barcelona och Arsenal. När man kan gå in och prestera på samma nivå som dem blir det det ännu tydligare att hon är tillräckligt bra att spela på vilken nivå som helst egentligen, säger han. 

Linus Gunnarsson beskriver Johanna Rytting Kaneryd som ”jättejagad”

– Men Häcken har gjort det fantastiskt bra också. Det är ingen panik, men om Europas toppklubbar är ute efter ens signatur är det smickrande. 

Är det det så i det här fallet? 

– Ja, absolut. Så är det ofta när en spelare som presterar så bra i den svenska ligan och kliver in i världens kanske bästa landslag är det klart att klubbarna kollar ditåt.