”Jag har försökt att finnas där för henne”

Charlotte Rohlin.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Kosovare Asllani.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Caroline Seger.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

BÅSTAD. Strax innan jul vältes Charlotte Rohlins tillvaro upp och ned när hon fick beskedet att hon drabbats av aggressiv bröstcancer. 

Nu berättar hennes före detta landslagskamrater och vänner om hur de har försökt stötta henne under sjukdomstiden. 

– Först var det en chock. Men jag har försökt att finnas där hela tiden. Charlotte står mig väldigt nära, säger Kosovare Asllani. 

Det var i december förra året som Charlotte Rohlin fick beskedet som välte upp och ned på hennes värld. 

Den före detta fotbollsstjärnan hade drabbats av aggressiv trippelnegativ bröstcancer. 

– Det blev nattsvart för mig. Jag frågade om jag kommer att dö. De svarade att de skulle se till att jag inte gör det, berättade Charlotte Rohlin i en stor intervju med SportExpressen tidigare i maj.  

”Det var en stor chock”

Ganska omgående inleddes en tuff cellgiftsbehandling. 

Rohlins värde var hela tiden så pass bra att behandlingen kunde genomföras som planerat. 

En genetisk undersökning visade dock att Charlotte Rohlin har en genmutation vilket innebär att hon tidigare i vår opererade bort båda sina bröst och snart även äggstockarna. Allt för att förhindra återfall. 

Charlotte Rohlin säger att hon har fått stort stöd från många håll under sjukdomstiden. 

– Det har betytt oerhört mycket, säger hon. 

Och nu berättar flera landslagsstjärnor och före detta lagkamrater om hur de första chockades av Rohlins cancerbesked och sedan försökt stötta henne.

– Det var en stor chock när jag fick reda på att hon drabbats av cancer. Charlotte står mig nära och vi har haft ganska mycket kontakt ända sedan hon blev sjuk. Vi har hörts om hur behandlingarna har gått och allt det där, säger Kosovare Asllani. 

Även Caroline Seger skakades om av beskedet. 

– Det var så klart en jättestor chock är man fick reda på att det hade drabbat Charlotte och hennes familj. Jag har haft lite kontakt med henne och försökt stötta så mycket jag kan, men det är svår. 

– Charlotte är en spelare som jag delar många år med men det är länge sedan, säger Seger. 

Lugnande besked

För knappt en månad sedan fick Charlotte Rohlin dock ett lugnande besked om att cellgiftsbehandlingarna gått bra. 

Något som även gläder vännerna. 

– Jag är superglad att det har gått bra och jag hoppas att det fortsätter så, men det är så klart supertufft både för henne och för alla nära att gå igenom det här, säger Asllani. 

Caroline Seger: 

– Hon har sagt att det senaste beskedet hon fick var positivt. Det gör mig så himla glad. Det här ska inte drabba någon men när det kommer nära blir det extra kännbart. Det är skönt att behandlingen som hon fick verkar har funkat.

– Jag tror att hon har känt stödet från hela fotbolls-Sverige, säger Seger.TV: Asllani i hård kritik mot sin förra klubb