Frida Nordstrands sorg efter tragiska dödsolyckan

Frida Nordstrand.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Emilia, 15, omkom på väg hem från en cup.
Foto: Idrottsfoto

CHESTER. Den tragiska bilolyckan då den 15-åriga fotbollsspelaren Emilia och hennes mamma omkom på väg hem från en cup har skakat om många – inte minst Sandvikens IF. 

En klubb som TV4-profilen Frida Nordstrand är djupt engagerad i.  

– Det är brutalt och går rakt in hjärtat. Mina tankar går till alla som stod henne nära och hela Sandvikens IF, säger Nordstrand som går in i kvällens EM-sändning med blandade känslor. 

Det var i söndags som 15-åriga Emilia, fotbollsspelare i Sandvikens IF, var på väg på hem från en cup i Borlänge tillsammans med sin mamma på E16. 

I höjd med Hofors blev det frontalkrock och båda dog.

Det lilla samhället Valbo och fotbollsklubben Sandvikens IF är i sorg. 

TV4-profilen Frida Nordstrand är född och uppvuxen i Sandviken och har en stark relation till klubben. 

– Jag har haft en väldigt god kontakt med klubben även när jag flyttade därifrån, speciellt på senare år. Det är en klubb som gör otroligt mycket välgörande ändamål och som jag själv har varit med och jobbat med, säger Nordstrand som är djupt berörd av den tragiska olyckan. 

– Det går rakt in i hjärtat. Man kan relatera till så mycket, det är en ung tjej med framtiden framför sig. Och som har varit i väg och gjort det hon älskar och mamma skjutsar. De har en familj som de aldrig kommer hem till. 

”Brutalt och en jättesorg”

– Det är brutalt och förstås en jättesorg i hela Sandviken, säger Frida Nordstrand som har varit i kontakt med klubben efter den tragiska dödsolyckan. 

– Jag har haft kontakt med klubbchefen Anders Eriksson och de som som är ansvariga för ungdomsprojektet ”Framsteg” och flera som jag har jobbat med där. Och på sikt, när allt har lagt sig lite grann, hoppas jag kunna ge en tillstymmelse till glädje till de som lämnats, många av dem är väldigt fotbollsintresserade. Även om det självklart är längre fram i tiden.

”Lägger fokus på fel saker”

I kväll är Frida Nordstrand aktuell som programledare för TV4:s sändning av EM-premiären i England. 

Och det är med blandade känslor som hon går in i studion.  

– Men blir väldigt medveten om att småsaker som man själv oroar sig för inte betyder någonting en sådan här gång. Det viktiga med det vi håller på med är att fotboll ska stå får glädje. En sådan här händelse blir en påminnelse om att man lägger fokus på fel saker ibland, säger Frida Nordstrand och fortsätter. 

– Sandvikens IF är en klubb som ligger mig varmt om hjärtat, och jag känner med dem. Men framför allt är mina tankar hos dem som kände Emilia och är henne nära. 

TV: Emilia, 15, dog på väg hem från cup – hyllas av laget