Expressens jätteguide till EM-festen i butik nu

Expressens EM-guide finns nu i tidningsställen.
Sverige inleder EM med match mot regerande mästarna Nederländerna i den 9 juli.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Sverige förbereder sig inför EM i England.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Nu är det mycket nära sommarens stora fotbollsfest.

Från och med i dag finns den ultimata uppladdningen i tidningsställen: Expressens fullmatade EM-guide.

– Aldrig tidigare har det sålts så många biljetter till EM, så visst har spelarna rätt när de säger att det kommer att bli det häftigaste mästerskapet någonsin, säger Anna Friberg, krönikör och reporter på Expressen.

EM-festen börjar med att hemmanationen England ställs mot Österrike inför ett fullsatt Old Trafford i Manchester den 6 juli. Och tre dagar senare kliver Peter Gerhardssons landslag in i handlingarna, då Sverige möter Nederländerna. 

– Efter alla rekord som slagits inom damfotbollen det senaste året känns det fantastiskt roligt att fotbollen nu tagit sig till landet där det en gång började. EM i England kommer bli magiskt ur flera aspekter, säger Expressens reporter Frida Olsson som kommer att bevaka Sverige på nära håll i England.

Det svenska landslaget befinner sig för tillfället i Båstad för läger och förberedelser, och vill du som läsare och åskådare också vässa formen och få koll på det mesta inför EM finns nu Expressens EM-guide i butikerna. 

”Härlig mix av dåtid, nutid och framtid”

Upplagan är 124 sidor, kostar 89 kronor, och innehåller reportage, intervjuer, experttips, betyg på 368 spelare, genomgång av alla lag, listor, spelprogram och tv-tider.  

 – Med den här EM-guiden kommer du väl förberedd och uppvärmd, såväl före som under mästerskapet. Innehållet är en härlig mix av dåtid, nutid och framtid - plus massor av härlig fotbollsläsning, fakta, statistik och alla tv-tider, säger Johan Hedell, redaktör för Expressens sportmagasin.

Anna Friberg är för tillfället på plats i Båstad för att följa landslagets uppladdning, och mycket laddad inför det som komma skall. 

– Aldrig tidigare har det sålts så många biljetter till EM, så visst har spelarna rätt när de säger att det kommer att bli det häftigaste mästerskapet någonsin. I SportExpressens EM-guide vill vi ge er de bästa förutsättningarna att följa EM-festen.Nytt avsnitt av Blågult Inifrån

Udda valet mitt i regnet av landslagstränaren