Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ville ge det en sista chans”

Linda Hallin spelade i division 2 förra säsongen – nu är hon på väg mot damallsvenskan med AIK.Foto: BILDBYRÅN

Hon valde att ta ett år ”ledigt” från toppfotbollen efter stora skadeproblem och spelade i division 2.

Sedan ringde AIK – och nu är Linda Hallin på väg upp till damallsvenskan med klubben.

– Jag ville ge det en sista chans, säger mittfältaren.

 

Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Efter ett antal år på elitnivå valde Linda Hallin att varva ned inför förra säsongen.

Mittfältaren skrev på för Sköllersta i division 2.

– Efter att jag fått min korsbandsskada under året i Hammarby fick jag mycket problem med baksidan och andra skador som gjorde att jag tappade lite motivation. Jag ville inte hänga på gymmet längre utan spela fotboll, och det kunde jag inte göra med min kropp då. Det var ett sätt att landa och komma tillbaka, säger hon.

24-åringen debuterade i högsta serien som 15-åring med KIF Örebro redan 2011, en klubb hon representerade fram till och med 2017 – stundtals med stora skadeproblem.

2018 skrev hon på för Hammarby och noterades för fyra matcher i damallsvenskan under året, samt sex framträdanden för Södersnäckorna i division 1.

– Det var ett år som handlade om att komma tillbaka för min del. Jag trivdes, men det blir en annan sak när man känner att man var mycket skadad, säger hon.

Omstarten i division 2 blev precis vad Hallin behövde.

– När jag spelade där kände jag att elitfotboll är så mycket roligare, det var något som saknades och jag ville ge det en sista chans. Jag höll i gång med träningen själv och körde mycket styrka och någonstans i bakhuvudet tror jag att jag omedvetet tänkte att även om jag slutat kanske det går att göra en omgång till. Jag fick vara skadefri och kände att kroppen höll för att spela matcher även om det var i division 2, säger hon.

Sagt och gjort – comebacken på elitnivå blev ett faktum när AIK hörde av sig.

Kontrakt nästa säsong

Nu är Linda Hallin mitt inne i en toppstrid och en poäng från spel i damallsvenskan med AIK nästa säsong.

– Eftersom vi spelat så bra har vi satt oss i det här läget, det var väl inget man trodde inför säsongen. Visst att vi ville vara i toppen, men att det skulle gå så här bra trodde man kanske inte, säger Hallin.

Hon missade de två första omgångarna men har sedan startat 20 matcher i rad och noterats för tre mål.

Ett kom i toppmötet med Morön senast och innebar 1-0 samt ett stort steg mot uppflyttning.

– Klart att vi är medvetna om att det är nära nu, men vi har sagt hela säsongen att vi ska ta en match i taget och att det är nästa match som är den viktiga matchen, säger mittfältaren.

En perfekt passning från Jenny, precis så som vi vill spela. Jag fick knorra in den med vänsterfoten, det var skönt och kul.

Hon som gått från spel i tvåan till att vara en poäng från allsvenskt spel.

– I fotboll kan det gå riktigt fort. Jag har inte varit med och gått upp en serie med något lag tidigare heller så det är en morot. Det är något som vore extremt kul att få göra i sin karriär, säger AIK:s mittfältare.

Hon skrev på ett tvåårskontrakt med klubben och blir därmed kvar nästa år. Ett år som kan spenderas i högsta serien.

– Just nu är det jättekul att spela och det känns som jag kommer göra det ett bra tag framöver, men jag har ett lite annat perspektiv nu. Nu har man fått leva ett lite mer normalt liv kontra fotbollslivet och vet att det finns något annat där så man har en trygghet när man väl slutar spela. Men jag har fått en inblick i att jag inte är färdig med det här, säger Linda Hallin. 

AIK:s match mot Bollstanäs inleds 13.00 på lördag och direktsänds på SportExpressen Play.

Toppstriden i Elitettan

1. AIK, 60 poäng

2. Hammarby, 54 poäng

3. Morön, 49 poäng.

Fyra matcher återstår och de två bäst placerade lagen tar sig till damallsvenskan. AIK behöver en poäng till och kan säkra uppflyttning mot Bollstanäs på lördag.

Hammarby å sin sida kan ta ett stort steg mot högsta serien vid vinst mot Morön på söndagen.

Alla matcher i Elitettan sänds på SportExpressen Play.