Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsstjärnans råd: Gå till Hammarby

Carol Rodrigues.Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Innan Carol Rodrigues skrev på för Hammarby vände hon sig till spelaren som tog hennes plats i USA.

Världsstjärnan Marta rekommenderade då anfallaren en flytt till Sverige.

– Hon hade mycket bra att säga, säger 25-åringen.

 

Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Det var i somras som brasilianska anfallaren Carol Rodrigues anslöt till Hammarby i Elitettan.

Hon kom då närmast från spel i den franska högsta ligan och Dijon FCO.

– Tidigare har jag alltid tittat på Sverige i VM och vet att de har ett starkt landslag. Sedan har jag vänner från college i USA som spelat här och jag pratade lite med dem innan jag skrev på. Jag pratade också med Marta, hon spelade ju många år i Sverige och hade mycket bra att säga, berättar Rodrigues.

Hon har studerat i USA och träffade världsspelaren Marta under tiden i Orlando.

– Vi blev vänner där, jag kände henne inte innan. Men när man växer upp och spelar fotboll vet man så klart vem hon är. Det var en härlig erfarenhet att bli vän med henne och att spela med henne, säger hon.

Tiden tillsammans i USA blev dock kortvarig.

– Det blev bara några månader för jag fick inget kontrakt eftersom de hade en gräns för antalet internationella spelare. Sista platsen gick till Marta, så jag sa ”okej, ta henne så hittar jag ett annat lag”, säger Rodrigues och skrattar.

– Ingen kan tävla med henne om en sådan plats. När man lär känna henne förstår man varför hon kommit så långt. Hon är en ödmjuk person med ett stort hjärta – och väldigt tävlingsinriktad. Hon vill vara bäst i allt hon gör.

Jag skulle säga att jag är en klassisk nummer nio som spelar med ryggen mot målet. Jag är bra i luften, en boxspelare som väntar på inlägg och lägen att göra mål och avsluta de chanser som laget skapar.

Carol Rodrigues lydde Martas råd och flyttade till Sverige efter tre år i Frankrike.

– För mig är det första gången i Sverige och jag gillar det verkligen. Folket har välkomnat mig bra och jag kände att jag kom hit för att hjälpa till. Att spela i högsta ligan i Frankrike var en otrolig erfarenhet men jag kände att det var dags att ta ett nytt steg, säger hon.

Efter nio matcher i Elitettan står anfallaren noterad för fyra mål och laget ligger tvåa i serien med sex omgångar kvar.

– Att komma mitt i säsongen är svårt för man vet inte vad folk ska tro. Jag försökte komma in med mentaliteten att hjälpa och behövde bara bevisa för laget att de kan lita på mig och att jag är lojal mot dem. Det handlar mest om karaktär och hur du presenterar dig för ett lag som inte känner dig, säger hon.

Carol Rodrigues har erfarenhet från spel i Brasilien, USA och Frankrike tidigare i karriären. Nu trivs hon i Sverige och är öppen för att stanna i Hammarby även när kontraktet går ut efter årets säsong.

– Jag trivs och skulle vilja stanna. Vi får vänta och se hur det går i slutet av säsongen innan vi kan prata, säger hon om framtiden.

Fokus är på att hjälpa Hammarby gå till högsta ligan, det finns inget viktigare just nu.

Nästa match för Hammarby spelas mot Jitex Mölndal på onsdagskvällen. Under slutspurten väntar dessutom tabelltrean Morön två gånger om.

I nuläget har Hammarby sex poäng upp till serieledande AIK och två poäng ned till Morön som jagar den andra direktplatsen till högsta serien.

– Förmodligen kommer det avgöras under de två matcherna mot Morön som det ser ut nu, men vi tar en match i taget. Det bästa med situationen vi är i är att det är upp till oss. Vi behöver inte förlita oss på någon, säger Carol Rodrigues.

Hammarbys spelschema

14 oktober: Jitex (h)

17 oktober: Jitex (b)

25 oktober: Morön (b)

31 oktober: Älvsjö (b)

7 november: Morön (h)

14 november Älvsjö (h)

 

Alla matcher sänds på SportExpressen Play.