”Var väldigt chockade – nu finns det inget stopp”

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Elitettan.
Maria Poli.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Förra säsongen slogs de in i det sista för att hålla sig kvar.

Den här säsongen är Älvsjö obesegrat efter åtta omgångar och slåss i toppen av Elitettan.

– Jag tror vi själva var väldigt chockade att vi fortsatte ta poäng och är obesegrade, men nu känns det som att det nog inte finns något stopp, säger Maria Poli.


SportExpressen Play sänder alla matcher i Elitettan!

Förra säsongen klarade sig Älvsjö kvar i Elitettan med två poängs marginal, och många trodde nog att laget skulle få slåss i botten även den här säsongen.

Åtta omgångar in i verkligheten en annan och Älvsjö skuggar toppen med 16 inspelade poäng.

– Utifrån omständigheterna och att vi var tippade väldigt lågt tippade inför säsongen måste jag säga att jag är nöjd, jag tror alla tjejer i laget är nöjda. Sedan är man hungrig och vill mer men det är ju bra att vi är med där uppe i toppen, säger Maria Poli.

Hon kom till klubben inför fjolårets säsong.

– Redan då märkte jag att jag kom till en väldigt sammansvetsad trupp, det tror jag varit avgörande för oss nu. Fredrik (Andersson) som tränade oss tidigare fick ihop laget otroligt bra och vi krigar för varandra både på och utanför planen. Vi krigar för varandra och är otroligt sammansvetsade, säger hon.

Bytte tränare

Att Älvsjö är med i toppen är än mer imponerande med tanke på att laget bytt tränare under säsongens gång.

– Klart att det påverkat, det är alltid jobbigt att gå igenom förändringar. Det tar på krafterna att fokusera på annat än fotboll men nu känns det som en lugnare period. Nu har vi fått en ny tränare (Magnus Österberg) och vi kommer in i hans sätt att spela mer och mer för varje vecka. Jag tycker vi i laget är lite som svampar, vi suger åt oss och gör det vi ska.

Maria Poli fortsätter:

– Jag tror vi själva var väldigt chockade att vi fortsatte ta poäng och är obesegrade, men nu känns det som att det nog inte finns något stopp. Med det sagt tror jag vårt främsta prov kommer nu de närmaste veckorna när vi möter lite svårare motstånd.

Närmast för Älvsjö väntar BP hemma på lördagen. Sändningen från den matchen inleds 14.50. 

– Om vi är obesegrade fram till sommaren tror jag det här kan bära långt, då kanske vi kan hålla oss i toppen hela året, säger Maria Poli.


SportExpressen Play sänder alla matcher i Elitettan!