Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tippade i toppen – ligger åtta i Elitettan

Sara Eriksson har varit en av BP:s bästa spelare.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

BP var en av förhandsfavoriterna till seriesegern i Elitettan.

Tio omgångar in i serien ligger laget åtta i tabellen inför mötet med trean Morön.

– Vi har haft svårt att stänga matcherna, säger mittfältstalangen Sara Eriksson.


Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

När tränarna i Elitettan fick tippa seriesegrare inför säsongen var Umeå IK klar favorit med sju röster.

Tvåa var BP som fyra av tränarna trodde skulle vinna serien och ytterligare två nämnde laget som en av favoriterna.

Tio matcher in på säsongen är verkligheten en annan och laget ligger åtta.

– Inledningen har varit lite tuff. Spelet har ofta fungerat bra men resultatmässigt är vi så klart inte nöjda. I många matcher känns det som vi spelat bra och haft övertag men vi får inte med oss poängen, säger Sara Eriksson.

Hon fortsätter:

– Det kan vara frustrerande men vi har ändå hållit ihop bra som lag. Det gäller att fortsätta vara positiva och tillsammans försöka vända det.

Senast föll BP oväntat mot bottenlaget Sundsvalls DFF.

– På slutet har vi gjort två riktigare bra matcher med vinster mot Älvsjö och Jitex. Tyvärr underpresterade vi mot Sundsvall senast, så det blir viktigt att vinna nu mot Morön på söndag, säger Eriksson.

”BP betyder jättemycket för mig”

Mittfältaren, född 2003, är en av spelarna som trots laget tunga start har imponerat.

– Jag har utvecklats en hel del från förra året som var mitt första på seniornivå, och jag har fått mycket speltid trots tuff konkurrens. Det har gett mig ytterligare utveckling och självförtroende, säger hon.

För lagets del är siktet fortfarande inställt på en topplacering där tre platser leder direkt till damallsvenskan den här säsongen.

– Vår målsättning är fortfarande att blanda oss in i toppstriden, å andra sidan måste vi också ta en match i taget och inte tänka för mycket på tabellen, säger Sara Eriksson som representerat BP sedan barnsben.

– BP betyder jättemycket för mig. Det är mycket av min barndom och jag har utvecklats som både fotbollsspelare och person i klubben. Jag har gått från breddlagen när jag var liten och spelade med både tjejer och killar och sedan hela vägen upp till A-laget, säger hon.

Vad skulle det betyda att få vara med och ta laget till högsta serien?

– Det skulle vara otroligt häftigt. Både att få avancera till allsvenskan men speciellt också med just det laget vi har nu. Det är fortfarande vår målsättning, sedan är det klart att chanserna nu är mindre än i början av säsongen. Men vi ska fortsätta gnugga på, det är en jämn serie med många oförutsägbara resultat. 


BP:s nästa match spelas hemma mot Morön på söndag med matchstart 12.00.


Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play!