Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tillbaka med specialskydd efter dubbla hjärnskakningar – avgjorde

Emma Westin avgjorde derbyt.Foto: Bildbyrån

Hammarbys Emma Westin har drabbats av två hjärnskakningar på kort tid den här säsongen.

I heta derbyt mot AIK var hon tillbaka med ett specialskydd – och avgjorde med ett mål och en framspelning.

– Jag tar det försiktigt och försöker att inte ta några risker, säger 21-åringen.

Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Hammarby jagar AIK i toppen av Elitettan och derbysegern på lördagen, 2-1, innebär att det skiljer sex poäng lagen emellan samtidigt som Hammarby befäster andraplatsen.

Bakom segern låg Emma Westin. I första halvlek spelade hon både fram Emma Jansson till kvitteringen och satte själv 2-1.

Det var samtidigt Westins första match tillbaka efter säsongens andra hjärnskakning.

– Jätteskönt, jag tycker det är en bra match av båda lagen och i slutändan kommer vi ut med segern, säger matchhjälten som alltså var tillbaka efter frånvaro.

– Nu var det första matchen tillbaka efter den andra hjärnskakningen och jag känner ingenting, så det är positivt, säger hon.

Hur har du mått efter de här två hjärnskakningarna?

– Ingen av gångerna har det varit super illa, men jag går i skolan samtidigt och det har varit lite tufft med skolarbetet. Det är så klart aldrig bra och man får vara lite mer noggrann nu när man fått två smällar. Nu har jag ett pannband jag kör med som minskar påfrestningarna, jag tar det försiktigt och tar inga risker.

Hur påverkas du av det ute på planen?

– Nu med mitt hårband känner jag mig säker. Jag tycker verkligen inte jag kände mig försiktig den här matchen utan det kändes bra.

Hammarbys seger var samtidigt en revansch för vårens derbyförlust och tre viktiga poäng i toppstriden.

– Vi tar match för match. Det handlar om att inte sväva i väg och tänka på vad som kan hända om flera veckor. Vi fokuserar på nästa match och försöker vinna den, säger Emma Westin.

 

AIK-Hammarby 1-2 (1-2)

Mål, AIK: Adelisa Grabus.

Hammarby: Emma Jansson, Emma Westin.