Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrev på i sista stund – har gjort succé

Adelisa Grabus har inlett säsongen starkt.
Foto: Bildbyrån

Hon lämnade allsvenskan för Elitettan för att få ny fart på karriären.

Fyra omgångar och fem mål senare är Adelisa Grabus på helt rätt väg.

– Jag är forward och ska göra mål, det var därför jag skrev på för AIK, säger hon.

Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Redan 2013 gjorde Adelisa Grabus, född 1996, debut i allsvenskan för KIF Örebro. 

Men inför årets säsong valde hon att lämna senaste klubben Växjö för Elitettan och AIK.

– Förra året kom jag tillbaka från min andra korsbandsskada, då kände jag att jag ville spela i Elitettan det här året för att hitta tillbaka till mig själv, få speltid och självförtroende, säger Grabus.

Det har hon fått under inledningen av säsongen med AIK. Fem mål på fyra matcher innebär en delad ledning i skytteligan inför den femte omgången där AIK ställs mot Morön i en seriefinal som sänds på SportExpressen Play.

– Bättre start än jag hade förväntat mig faktiskt. Det har känts bra och mina medspelare har gjort det enkelt för mig att leverera. Fem mål på fyra matcher var det längesedan jag gjorde, jag är väldigt glad att jag fått den här starten, säger 24-åringen.

Hon fortsätter:

– Jag är forward och ska göra mål, det är därför jag skrev på för AIK.

Skrev på precis innan träning

Processen med att välja klubb inför årets säsong var inte helt enkel.

– En timme innan träningen skulle dra i gång bestämde jag mig. Det var en period med mycket ångest men i efterhand känns beslutet helt rätt, jag är glad att det blev AIK. Jag skrev på, sedan gick jag ut och var med på träningen, säger Grabus.

Vad fällde avgörandet?

– Jag pratade med Anne (Mäkinen, sportchef) och hennes plan lät bra. De hade samma målsättningar som jag och AIK var det givna valet i slutändan. Förutsättningarna tror jag var det jag gick mest på, det är små saker som gör skillnad. 

AIK har inlett säsongen starkt och står precis som söndagens motståndare Morön på full pott efter fyra omgångar.

– Morön har jag aldrig spelat mot men tydligen ska de vara bra, samtidigt är vi också jäkligt bra. Jag tror det blir en kul match, säger AIK:s nyckelspelare inför toppmatchen som startar 14.00 på söndag.