Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Satsningen hotad: ”Mycket allvarligt”

Fanny Linderoth gjorde årets mål i Elitettan 2021.
BK Morön slutade sexa i Elitettan 2021.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Ett Morön BK i ekonomisk kris beslutade att överlåta sin elitlicens till nybildade Skellefteå FC.

Nu är nysatsningen hotad.

”Det är mycket allvarligt om beslutet fattas på felaktiga grunder och om individer som säger sig företräda Skellefteå FC lämnat information som inte är sanningsenlig”, skriver Morön på sin hemsida.


Se alla matcher från Elitettan på SportExpressen Play! 

SportExpressen har tidigare berättat att Morön BK befunnit sig i en ekonomisk kris och att man skulle rädda föreningen via en försäljning av en kanslibyggnad.

Samtidigt var elitverksamheten i Elitettan hotad och förslaget som fanns var att flytta den delen av klubben till en nybildad förening.

I förra veckan togs beslutet att elitlicensen skulle överlåtas till nybildade föreningen Skellefteå FC, rapporterar Norran.

Men i ett pressmeddelande på Moröns hemsida, som publicerades under söndagen, står det klart att överlåtelsen nu är hotad.

”Mycket allvarligt”

Föreningens styrelse skriver att man från början varit tydliga med att de inte vill se en elitsatsning förrän i F17 i den nybildade föreningen, men att Skellefteå FC i efterhand meddelat att de inte kommer skriva på avsiktsförklaringen som finns utan planerar att bedriva elitverksamhet redan från 13 års ålder.

”Det är mycket allvarligt om beslutet fattats på felaktiga grunder och om individer som säger sig företräda Skellefteå FC lämnat information som inte är sanningsenlig och på så sätt uppsåtligt vilselett Moröns medlemmar och årsmötets deltagare. Eftersom att styrelsen är ytterst ansvarig för föreningen så måste vi utreda och säkerställa att årsmötet har genomförts på ett korrekt sätt, så att medlemmarnas rättigheter tillvaratas”, skriver Moröns styrelse på sin hemsida.

Föreningen meddelar också att de kommer ta till juridisk expertis för att utreda beslutsläget.