Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så värvades mittbacken till Hammarby: ”Ska hjälpa oss”

Petronella Ekroth har skrivit på för Hammarby i Elitettan.
Foto: Martin Brink / Hammarby

På måndagen kom nyheten att Hammarby värvat mittbacken Petronella Ekroth, senast i Roma.

Här berättar klubbens sportchef Johan Lager hur värvningen gick till.

– Vi hoppas det här ska hjälpa oss i avgörande situationer i slutet av matcher och i slutet av säsongen, säger han.


Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Petronella Ekroth har redan tidigare i karriären representerat Hammarby. Sedan dess har hon hunnit med spel i Djurgården samt proffsäventyr i Italien med Juventus och Roma.

Under tisdagen gör hon sin första träning med sin nygamla klubb Hammarby och den 15:e juli är mittbacken spelklar.                                                      

Redan i fredags var parterna överens om kontraktet som sträcker sig över resten av den här säsongen samt nästa, berättar sportchefen Johan Lager.

– Vi har pratat konkret i ett par veckor kan man säga. Det har varit lite förhandlingar fram och tillbaka samtidigt som jag tror att ingen av parterna haft någon stress eftersom fönstret inte öppnar förrän den femtonde. Det känns bra att vi säkrat upp en spelare inför nästa säsong också, det blir enklare med mindre pusselbitar som ska på plats då, säger han.

Hur har förhandlingarna varit, och när kom ni överens?

– Vi blev klara i fredags men bestämde att vi inte behövde stressa utan kunde ta det på måndagen. Det har mest varit samtal med agenten, först på slutet hade jag ett samtal med Petronella. Vi kände att hon har tränat med oss och kände till klubben och spelare i laget. Det behövdes inte pratas så mycket mellan oss utan det räckte med ett samtal på slutet för att göra klart det sista.

Johan Lager berättar att han följt den meriterade försvarsspelaren i många år.

– Egentligen har jag sett henne ända sedan hon spelade i flicklandslaget när hon var typ 15 år. Sedan dess har jag haft koll och det är ju mycket bättre att kunna rekrytera spelare som man följt en längre tid och vet vad de står för, säger han.

”Hjälpa oss i avgörande matcher”

Redan under våren tränade 30-åringen en del med Hammarby.

– När vi sedan märkte att hon inte tog vägen någonstans, vår serie var i gång och transferfönstret var på väg att öppna så kollade vi läget lite och det fanns en möjlighet. Hon är mittback men kan även spela sittande innermittfältare och det är värdefullt med spelare som kan täcka flera positioner i en serie som spelas utan uppehåll, säger Hammarbys sportchef.

Dessutom står Petronella Ekroth för värdefull erfarenhet – något som Hammarby har letat efter för att kunna ta steget upp i högsta serien. 

– Sedan förra året har vi försökt få in lite mer rutin med June Pedersen och Hanna Folkesson bland annat, nu får vi ännu mer. Vi hoppas det här ska hjälpa oss i avgörande situationer i slutet av matcher och i slutet av säsongen, säger Johan Lager.

Hammarby har inlett Elitettan med tolv poäng på fem matcher och ställs närmast mot Sandviken hemma på lördag. Den matchen sänds, precis som alla matcher i Elitettan, på SportExpressen Play med start 14.00.