Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Otroligt häftig resa – nu har folk koll på oss”

Morönjubel.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

2015 flyttades hon upp i A-laget som då spelade i division 1.

Inför den här säsongen blev Wilma Stenman lagkapten för ett Morön som utmanar om en plats i damallsvenskan.

– Första året höll vi på att åka ur division 1, nu är vi i toppen av Elitettan. Det är en otrolig resa, säger mittbacken inför seriefinalen mot Uppsala.


Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Redan förra säsongen var Wilma Stenman en av Moröns bästa spelare när laget slogs i toppen av Elitettan efter att ha tagit steget upp 2018.

En av förklaringarna bakom hennes personliga succé var att hon jobbade hårt med det mentala.

– Förra året kände jag att jag hade mer i mig än vad jag hade fått ut, så jag fick hjälp av en mentor som hjälpte mig med den mentala biten. Då vågade jag slappna av lite och göra misstag men ändå tro på min egen förmåga. Det hjälpte mig otroligt mycket och jag tog stora steg, säger Moröns mittback i dag.

– Sedan fick jag spela med Kayla Morrison som hjälpte mig och var en ledare på planen, en sådan hoppas jag kunna vara för andra nu, fortsätter hon.

En ledare för laget är 20-åringen onekligen. Inför årets säsong blev hon utsedd till lagkapten.

– Att tränare och medspelare litar på en är alltid en stor ära, sedan vill jag alltid göra mitt bästa för laget oavsett om jag är kapten eller inte, säger Stenman som har Morön som moderklubb.

Säsongen 2015 debuterade hon i A-laget.

– Första året höll vi på att åka ur division 1, nu är vi i toppen av Elitettan. Det är en otrolig resa och häftigt att vara med om. Speciellt när vi tog steget upp till Elitettan, det är ett minne jag alltid kommer ha med mig, säger hon.

Tre direktplatser upp 

Redan i fjol var Morön med i toppen men kunde inte rå på AIK och Hammarby som tog steget upp.

I år är det tre direktplatser till damallsvenskan och inför seriefinalen mot Uppsala på söndagen ligger Morön tvåa i tabellen, med en match mer spelad än Umeå som är trea.

Efter en tveksam start har laget radat upp hela sju raka segrar.

– Att vinna är alltid kul men det gäller att inte fastna i det utan ta varje match för sig. Ger man inte hundra procent kan man förlora mot vilket lag som helst i den här serien, säger Wilma Stenman.

Hon fortsätter:

– Från början av säsongen var det lite upp och ner. Vi hade mycket skador och sjukdomar och var många nya spelare som behövde få tid. Nu känns det som vi kommit in i det mer och mer och jobbar hårdare tillsammans.

Av nyförvärven vill hon lyfta fram en spelare lite extra.

– ”Lollo” Högrell i målet har varit fantastiskt bra. Hon har gjort många fina räddningar och styr och ställer vilket hjälper till mycket i försvarsspelet.

Vad tror du om chanserna att ta steget upp den här säsongen?

– Vi har sagt att vi kommer ta match för match, ge hundra procent och så får vi se vart vi hamnar. Klart att många lag satsar extra hårt i år när tre lag går upp men det är inget tydligt mål för oss så. Vi måste vara lite realistiska nu när vi har många nya spelare, men drömma kan man.

Vad skulle det betyda att gå upp med Morön?

– Klart att det vore hur coolt som helst och väldigt häftigt. Det är något man drömmer om.

Moröns möte med Uppsala på söndag har avspark 13.00 och matchen sänds på SportExpressen Play.


Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play!