Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målvaktens superfacit – 15 insläppta på 20 matcher

Se de snyggaste målen från omgång 18 i Elitettan.
Milla-Maj Majasaari.
Foto: Bildbyrån
Majasaari har endast släppt in 15 mål i år.
Foto: Bildbyrån

20 matcher – 15 insläppta mål.

Milla-Maj Majasaaris facit sedan ankomsten till AIK imponerar.

Nu vill hon ta laget till allsvenskan.

– Händer det ser jag stora möjligheter att jag kan bli kvar i AIK, säger 20-åringen som hållit elva nollor den här säsongen.

Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Inför årets säsong värvades Milla-Maj Majasaari från FC Honka i finska högstaligan till AIK och spel i Elitettan.

– I några år har jag tänkt att jag vill komma utomlands och spela, och gärna till Sverige. Så när AIK hörde av sig tyckte jag det var väldigt intressant. En stor klubb och jag kände Anne Mäkinen (sportchef) sedan tidigare. En av de största orsakerna var att allt är mer professionellt här i AIK, det var en stor grej för mig, säger 20-åringen.

– Jag tänkte att det var ett bra steg framåt i karriären eftersom vårt mål är att spela i allsvenskan så snabbt som möjligt.

Så långt har flytten till Sverige och övergången till AIK blivit en fullträff.

Laget leder serien, stormar mot högsta ligan och Milla-Maj Majasaari har endast släppt in 15 mål på 20 matcher.

– Vi har lyckats jättebra tycker jag och blivit mycket bättre under säsongen. Vi pratar mycket om att hålla nollan, vara tuffa i boxen, spela hårt och inte ge dem chanser. Vi har fokuserat på försvarsspelet, säger målvakten.

– Jag hade inte gissat att vi skulle gå så här bra för oss, men allt har klickat.

Vad är skillnaderna mellan högsta serien i Finland och Elitettan?

– När jag jämför skulle jag säga att det är ungefär samma nivå, men här tycker jag det finns skickligare spelare. Det är mer tekniskt överlag. I Finland är det tuffare och de kommer hårdare in i närkamper, så allsvenskan här skulle jag tro är en mix av de två serierna.

Jag vill spela i finska landslaget så snabbt som möjligt, och sedan skulle jag vilja spela i England i framtiden. Att spela i ett så bra lag som möjligt i Europa, få spela Champions League och se hur långt jag kan gå är målet.

Att AIK-målvaktens målsättning är att spela i allsvenskan redan nästa säsong är ingen hemlighet.

– Jag trivs här i AIK och det är mycket möjligt att jag blir kvar, men för mig är det viktigt att vi går upp i allsvenskan. Jag vill spela där, men bara det händer så ser jag stora möjligheter att jag kan bli kvar här, säger hon om framtiden.

Möter tabelltrean

AIK leder just nu serien med sex poäng ned till Hammarby och åtta till Morön som jagar på tredje plats.

– Om vi fortsätter spela vårt spel och jobbar hårt tror jag vi har väldigt bra möjligheter att behålla den här ledningen, det är ett mål vi har att vinna Elitettan nu när vi haft ledningen hela säsongen. Vi vill behålla första platsen, säger Milla-Maj Majasaari.

Vad skulle det betyda att få ta upp AIK till högsta serien?

– Eftersom det var mitt mål när jag kom hit skulle det kännas väldigt bra. Det vore märkvärdigt ändå att kunna hjälpa en så stor förening att ta sig upp till allsvenskan. Jag är tacksam över det här.

AIK:s nästa match i Elitettan spelas mot Kalmar på onsdagskvällen. Den matchen inleds 18.00.


AIK:s sportchef om sin målvakt

”Att hålla nollan elva gånger i seriespel hittills säger en del, men Milla-Maj har också visat att hon kan sträcka sig och göra de viktiga räddningarna när det gäller som mest. 

En väldigt motiverad målvakt med mycket potential och som kommer till varje träning och match fullt fokuserad på uppgiften. Ansvarstagande som kräver mycket av sig själv och sin omgivning”, säger Anne Mäkinen.