Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar BP för konkurrent – tar över som ny klubbchef

Se de snyggaste målen från senaste omgången av elitettan.
Charlotte Ovefelt.Foto: BP

Charlotte Ovefelt har jobbat som jämställdhetsstrateg i BP de senaste åren.

Nu lämnar hon föreningen för ett jobb som sportchef i Älvsjö AIK.

– Jag kunde inte tacka nej, säger hon till BP:s hemsida.

 

 

Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Efter att ha jobbat de 2,5 senaste åren som jämställdhetsstrateg i BP lämnar Charlotte Ovefelt föreningen. Hon har även verkat som tillförordnad sportchef på flicksidan samt varit en del av BP:s ledningsgrupp.

Nu blir hon i stället klubbchef för Älvsjö AIK vars damlag, precis som BP, spelar i elitettan.

– Jag har haft fantastiska år här i BP och fått varit med om att bygga historia då jämställdhet inom fotbollen inte varit en självklarhet tidigare och där BP i dag är en ledande förening, säger Charlotte Ovefelt till BP:s hemsida.

Hon fortsätter:

– Jag kommer fortsatt ha en relation till BP då jag fortsätter som tränare i BPs akademilag F09-1, vilket känns väldigt roligt då jag trivs oerhört bra med föreningen, laget och tränarrollen. Jag hade sett fram emot ett nytt spännande år med BP men jag kunde inte tacka nej till erbjudandet om att bli klubbchef i Älvsjö AIK. Det finns alldeles för få kvinnor på ledande positioner och Älvsjö AIK är en spännande förening som jag ser fram emot att arbeta för.