Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kunna ta oss tillbaka direkt”

Årets mål i Elitettan.
Evelyn Ijeh är ett av Växjös nyförvärv.
Foto: VIKTOR LJUNGSTRÖM / BILDBYRÅN

Växjö DFF degraderas från damallsvenskan – nu ska laget tillbaka direkt.

Lagbygget är redan klart och målsättningen glasklar.

– Det finns inget snack, säger sportchefen Dennis Popperyd.


Se alla matcher från Elitettan på SportExpressen Play! 

Med elva inspelade poäng slutade Växjö DFF sist i damallsvenskan den gångna säsongen.

Spel i Elitettan väntar 2022 men sejouren där ska bli ettårig. Det är i alla fall föreningens målsättning.

– Absolut, det finns inget snack. Vi har byggt truppen för att vi ska kunna ta oss tillbaka direkt, säger Dennis Popperyd.

Växjös sportchef är redan nu mer eller mindre klar med truppen även om en försvarsspelare som är klar för klubben ännu inte presenterats.

– Målet har varit att få ihop en trupp som vi sedan kan utvärdera under försäsongen och se om det är något vi behöver. Är vi nöjda med den här truppen då är det perfekt, annars vet vi att allt kan hända och då är vi redo för det, säger han.

Evelyn Ijeh skrev på

Spelare som bland andra Nesrin Akgün, Sophia Redenstrand och Evelyn Ijeh har anslutit.

– Nesrin har varit eftertraktad av damallsvenska klubbar de senaste åren och det är kul att hon valde oss. Vi är väldigt nöjda och hoppas att hon är lika nöjd, säger Dennis Popperyd.

– När det gäller Evelyn fick vi ligga i och det fanns en hel del konkurrens. Upplägget vi presenterade passade hennes värderingar och mål, vi vill upp och hon vill framåt. Det kan bli fantastiskt bra.

Hur har tiden efter degraderingen varit?

– Att åka ner var tufft men det var bara att ta tag i det direkt. Vi har försökt hålla kvar de vi ville behålla och försökt få snabba beslut därifrån. Det är klart att vi gärna hade behållit fler spelare som vi tappat men samtidigt har vi fått in bra värvningar. En sak som finns gemensamt hos alla spelare vi tagit in är att de vill framåt i sina karriärer. Vi har byggt för framtiden.