Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen som talar för ett trendbrott

Mimmi Asperot spelade förra säsongen i Kungsbacka. Nu representerar hon IFK Kalmar i Elitettan.Foto: Bildbyrån

IFK Kalmar satsar för att ta sig tillbaka till Damallsvenskan men starten på Elitettan har lämnat en del i övrigt att önska.

Inför mötet med toppkonkurrenten Brommapojkarna berättar nyförvärvet Mimmi Asperot om inledningen – och detaljen som talar för en vändning.

– Det tror jag kommer vara en stor fördel för oss, säger anfallaren.

 

Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

För två säsonger sedan var IFK Kalmar i Damallsvenskan. Det slutade med degradering och en omstart i Elitettan – i år siktar laget på att ta sig tillbaka till högsta serien.

Starten på säsongen har dock varit tuff. Efter fem omgångar parkerar laget på en sjunde plats i tabellen med sju inspelade poäng.

– Resultaten har inte gått som vi vill, det får jag ändå säga. Vi har tappat några poäng som vi inte borde tappat, det är tråkigt så klart. Samtidigt är jag inte orolig och vi har en så bred och stark trupp, det tror jag kommer vara en stor fördel för oss när det är så tätt med matcher, säger Mimmi Asperot, 25, som kom till klubben från Kungsbacka inför den här säsongen.

Vad är det som inte stämt för er i inledningen?

– Svårt att säga, vi har ändå fört spelet i matcherna men inte fått resultaten med oss och det är ju trepoängarna som är det viktiga. Jag tycker ändå vi har bra stämning i laget även om man så klart är väldigt besviken efter de matcher där vi tappat poäng. Nu fick vi ju en trepoängare senast, det var väldigt skönt. Hade vi tappat poäng i den matchen kanske det kommit lite hjärnspöken.

Tre mål på fem matcher

Asperot själv blev målskytt i segern mot Sandviken, 3-1, senast och har totalt stått för tre mål på de fem första omgångarna.

– Det har känts okej, tre mål på fem matcher är väl godkänt. Ändå är jag långtifrån nöjd, det ska man aldrig vara, säger hon.

Hur har det varit att komma in som ny i Kalmar?

– När man gör en sådan flytt efter att ha varit länge i en klubb där man känner alla utan och innan vet man aldrig hur det blir, det kan bli lite hursomhelst. Jag var dessutom aldrig och tränade med laget innan jag skrev på så det var en liten chansning. Men det känns väldigt bra och det är ett härligt gäng i laget och runtomkring.

För IFK Kalmars del väntar närmast en hemmamatch mot Brommapojkarna, en match som sänds på SportExpressen Play med start 15.00 på lördag.

Mimmi Asperot är övertygad om att laget kommer börja plocka mer poäng ju längre säsongen lider.

– Vi har en väldigt bred och stark trupp så jag tror vi har en fördel av att det blir tätt matchande den här säsongen, jag ser det bara som en fördel för oss, säger hon om fortsättningen.