Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kommer se matchen – kan bli avgörande för oss”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Elitettan.
Klara Rybrink och Kalmar kan ta steget upp i allsvenskan.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Redan på lördag kan IFK Kalmar bli klart för spel i damallsvenskan – men de är beroende av andra resultat.

Om Uppsala förlorar toppmötet med BP på fredagskvällen finns chansen.

– Jag kommer se deras match tillsammans med några i laget. Det blir en rolig match rent fotbollsmässigt och den kan ju bli avgörande för vår del, säger Kalmars nyckelspelare Klara Rybrink.


Se alla matcher från Elitettan på SportExpressen Play! 

När Uppsala och BP möts på fredagskvällen (en match som du kan se här) kommer många av IFK Kalmars spelare sittade bänkade framför tv:n.

Skulle Uppsala förlora har Kalmar nämligen chansen att säkra avancemang till damallsvenskan vid seger borta mot nästjumbon Borgeby på lördag.

– Jätteroligt och spännande läge. Det kan bli en avgörande match i helgen men det kan också dröja till sista omgången, säger mittbacken Klara Rybrink.

Hon kommer följa mötet mellan Uppsala och BP.

– Det blir en rolig match att se både fotbollsmässigt och för att den kommer vara lite avgörande för vår del. Jag kommer absolut följa den samtidigt som vi inte ska påverkas något av andra matcher eller lag, oavsett vilket ligger vårt fokus på det vi ska göra och vår prestation, säger hon.

 – Vi är några i laget som kommer se matchen tillsammans efter vår matchförberedande träning.

”Betytt mycket för mig och klubben”

IFK Kalmar siktade högt redan förra säsongen men var aldrig riktigt nära att ta steget upp då. I år är läget ett annat.

– Mycket tror jag handlar om att haft kontinuitet. Förra året var vi många nya och många av oss stannade kvar i år. Sedan har vi varit lite upp och ner under säsongen men nu kommer vi in i den här matchen med jättebra form och fem raka vinster, säger Rybrink.

Allsvenska klubbar visade intresse för försvarsspelaren efter förra säsongen men hon valde då att skriva för ett år till med Kalmar.

– Mitt mål är att spela i damallsvenskan och det är klart att det lockade när möjligheten dök upp. När det inte blev så fanns det inget annat alternativ än Kalmar och jag är jätteglad att jag stannade. Det här året har betytt mycket för mig och för klubben, säger hon.

Nu är Rybrink och Kalmar nära att ta det sista steget och säkra avancemanget.

Kanske kan det bli klart redan på lördag.

– Känslan inför matchen på lördag kommer nog vara ungefär samma oavsett hur det går för Uppsala, det är nog efteråt det kan bli andra känslor. Det är så få omgångar kvar nu så alla matcher är viktiga, säger Klara Rybrink.


Sändningen från Borgeby-Kalmar börjar 14.50 på lördag


Så såg det ut när Umeå tog steget upp i damallsvenskan.