Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Toppmöte i Elitettan – här är profilerna att hålla koll på

Jenny Danielsson är en av profilerna på planen i dagens toppmöte.Foto: Bildbyrån

AIK och Morön har fyra raka segrar i Elitettan – nu möts de i ett hett möte som direktsänds på SportExpressen Play med start 14.00 på söndagen.

Här är spelarna som du bör hålla extra koll på.

Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

AIK

Jenny Danielsson. Meriter från finska landslaget, Damallsvenskan och spel i Spanien. En kreativ och fysisk spelare som bjudit på flera fina framspelningar så långt den här säsongen och dessutom tre mål. 

 

Adelisa Grabus. Fem mål så långt den här säsongen – varav två kom i segern (2-0) mot Älvsjö senast. 24-åringen är tekniskt skicklig och har meriter från flera säsonger i högsta serien. 

 

Sophia Redenstrand.Foto: Bildbyrån

Sophia Redenstrand. Teknisk spelare som är skicklig på trånga ytor och har ett bra skott. Född 2001 och kom till AIK från BP redan som 11-åring.

 

Linda Hallin. Lagets mittfältsmotor, en kreativ tvåvägsspelare som både jobbar och skjuter hårt. Född 1996 och har spelat för Örebro och Hammarby i allsvenskan tidigare.

 

Morön

Hayley Dowd. Väldigt målfarlig spelare som skjuter bra med båda fötterna. Snabb, stark och skicklig en mot en. Stark i djupledsspelet. Gjorde hela 33 mål förra säsongen men stannade i klubben trots anbud från allsvenskan.

 

Katrina Guillou. En snabb och teknisk spelare som dessutom jobbar hårt i defensiven och har av sin tränare liknats vid Leo Messi i spelstil. Är målfarlig och skapar ytor åt andra med sina löpningar.

Wilma Stenman.Foto: Bildbyrån

Wilma Stenman. Egen produkt född 2000. Varit en lovande spelare under en längre tid men tagit stora steg den här säsongen. Bildar ett starkt mittbackspar tillsammans med Kayla Morrison.

 

Rebekah O'Brien. Passningssäker och snabb högerback som sällan gör ett misstag. Spelintelligent amerikanska som tidigare i karriären spelat för Assi.