Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hett derbymöte – då hyllas fansen

Hammarby och AIK möts på lördagen.Foto: Bildbyrån

Publiken saknas på fotbollsarenorna runt om i landet.

Därför väljer spelarna i de två högsta serierna på damsidan att hylla supportrarna med en manifestation i helgens matcher.

– Det är otroligt viktigt för oss att tacka fansen för det stöd vi hela tiden känner från dem, säger Hammarbys Emma Jansson i ett pressmeddelande.

 

Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Under helgens matcher i både damallsvenskan och elitettan kommer klubbarna att genomföra en manifestation för att uttrycka sin längtan efter supportrarna.

– Det är tufft för alla idrotter just nu, inte minst för en publiksport som fotbollen. Den här manifestationen är klubbarnas sätt att visa vad fansen betyder, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare Elitfotboll Dam i ett pressmeddelande.

Spelarna kommer bära t-shirts med texten ”Vi längtar efter dig!” samt namnet på en specifik supporter vid inmarschen till matcherna.

En av matcherna det handlar om är toppmötet i elitettan, derbyt mellan AIK och Hammarby, som direktsänds på SportExpressen Play på lördagen.

– Jag tror jag talar för alla spelare när jag säger att det är otroligt viktigt för oss att tacka fansen för det stöd vi hela tiden känner från dem, även när de inte kan vara på plats fysiskt, säger Hammarbys Emma Jansson.