Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har fått ett erbjudande”

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Elitettan. Alla matcher direktsänds på SportExpressen Play.
Cassandra Larsson.
Foto: Bildbyrån

16 år gammal värvades Cassandra Larsson till allsvenskan och Djurgården.

Nu är hon tillbaka i moderklubben Bollstanäs och levererar mål i Elitettan.

Samtidigt lockar spel på college nästa säsong.

– Jag har fått ett erbjudande, säger anfallaren.


Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Med sju mål på 15 matcher ligger Cassandra Larsson med i toppskiktet av skytteligan i Elitettan.

Den 17-åriga anfallaren är den här säsongen tillbaka i moderklubben Bollstanäs efter att ha lämnat Djurgården.

– Det känns bra, jag är glad att jag gick till Bollstanäs. Dels för att få mycket speltid men också för att det är min moderklubb och det känns fantastiskt att spela för dem i Elitettan, säger anfallaren.

– Valet var inte lätt men jag kände att i åldern jag är nu behöver jag mycket speltid. I Djurgården var det en fantastisk träningsmiljö och ett jättebra år där jag fick utvecklas mycket, men när Bollstanäs gick upp och jag ändå var med och spelade många matcher där förra året kändes det som ett bra val.

Hon värvades till Djurgården som 16-åring inför säsongen 2019 men lånades ut och gjorde sex matcher för Bollstanäs i division 1 i fjol.

– Det var ett väldigt stort steg att komma till Djurgården i början, från Bollstanäs i division 1 till en allsvensk klubb. Det var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse och att få komma till omklädningsrummet första dagen med alla stora stjärnor jag sett upp till sedan jag var liten. Och att få träna med dem och lära sig var riktigt bra, säger anfallaren.

Hon ser inte tillbaka på året i Djurgården som misslyckat, snarare lärorikt.

– Att konkurrera med sådana spelare är tufft och samtidigt tror jag det var bra för mig. Jag kommer komma i sådana situationer igen och jag tror det var bra att tidigt få se hur det fungerar, säger hon.

Målsättningarna och drömmarna med fotbollskarriären är att ta sig tillbaka till en allsvensk nivå – och mer än så.

– Sedan jag var liten har jag alltid drömt stort, jag har många mål och drömmar. De absolut största är att få representera Sverige och spela i A-landslaget, och att komma utomlands och spela för de stora klubbarna, säger hon.

Aktuell för spel på college

Flytten utomlands kan faktiskt komma inom en snar framtid. Spel på college är nämligen ett alternativ för anfallaren redan nästa säsong.

– Jag har faktiskt startat en collegeprocess och pratat med lite skolor och så där, säger Larsson.

Vilka fördelar ser du med spel på college?

– Det är väldigt stort med collegefotboll i USA och en hög nivå. En av mina drömmar är att spela utomlands och att komma till college tror jag kan vara ett bra första steg. Jag bor hemma nu och att flytta utomlands själv direkt är ett stort steg, i USA skulle jag bo med folk i laget på ett campus och det kan vara ett bra steg. Dessutom skulle jag få en utbildning samtidigt som det är väldigt bra fotboll.

I nuläget för Cassandra Larsson framför allt dialog med en skola.

– Där har jag fått ett erbjudande och jag håller på att fundera, det är lite upp till mig just nu. Men allt mitt fokus nu är på Bollstanäs och att vi ska göra en så bra säsong som möjligt, säger hon.

Nykomlingen ligger nia i tabellen efter 15 omgångar.

– Våra tränare har satt ihop ett lag som verkligen passar tillsammans så vi har en väldigt bra känsla i gruppen. Överlag tycker jag vi tagit steg framåt och framtiden ser väldigt bra ut. September är en väldigt viktig månad för oss och jag tror vi kan ta många poäng, vi kan skrälla mot topplagen, säger Cassandra Larsson.

Bollstanäs nästa match i Elitettan spelas mot Älvsjö på lördag och direktsänds på SportExpressen Play.