Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har alltid hållit på Hammarby”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Elitettan.
Emilia Larsson.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Med karriärens första hattrick på seniornivå sköt hon tre tunga poäng till Hammarby senast.

Nu vill Emilia Larsson föra klubben i sitt hjärta till högsta serien.

– Det här har varit en dröm ända sedan jag var liten, säger 22-åringen inför heta toppmötet med Morön.


Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Efter tre mål av Emilia Larsson och två från inhopparen Klara Andrup på tilläggstid var 5-0 mot Jitex Mölndal ett faktum förra lördagen.

Hammarby är därmed uppe i åtta raka segrar i Elitettan, ligger på en uppflyttningsplats till högsta serien och Morön som jagar närmast bakom i tabellen är fem poäng efter.

– Alltid skönt att ta tre poäng även om det kanske inte var vår bästa match på säsongen. Och för egen del var det skönt att göra mål, mitt första hattrick på seniornivå så det var extra roligt, säger Emilia Larsson om segern senast.

Hon kom till Hammarby från IFK Norrköping inför förra säsongen men hade känt sig som en del av klubben betydligt längre än så.

– Eftersom jag varit ”bajare” sedan jag var liten har det varit en stor dröm att komma hit och spela fotboll. Jag är jättetacksam att jag fått möjligheten att utvecklas som fotbollsspelare i just Hammarby, säger hon.

Så länge jag kan minnas har jag hållit på Hammarby. Hela familjen har varit bajare så det har varit med en hela livet.

Vad skulle det betyda för dig att få ta laget upp till damallsvenskan?

– Jättemycket så klart. Det här har varit en stor dröm ända sedan jag var liten, det betyder hur mycket som helst. Vi påbörjade ju den här resan förra året egentligen men då blev det inte riktigt som vi tänkt oss. Å andra sidan kanske det var bra på ett sätt också att få fortsätta resan och bygga vårt självförtroende och spelidé.

Föll i sista omgången i fjol

I fjol var Hammarby ytterst nära att ta steget upp ända in i slutomgången. I år är planen att gå hela vägen.

– Det är det här vi velat hela tiden och vi har allt i egna händer. Nu ska vi fortsätta fokusera på det vi gjort bra och det vi kan påverka. Vi är supernöjda och älskar situationen vi är i nu, säger Larsson.

Hon har noterats för tolv mål den här säsongen och är därmed tvåa i interna skytteligan bakom Emma Jansson (15 mål) i ett Hammarby som imponerat ordentligt den senaste tiden.

– Vi har haft en tydlig spelidé från början och den börjar sätta sig mer och mer, det är ett kvitto att vi vinner våra matcher. Vi gör något väldigt bra och tror på det vi gör och oss själva. Vi spelar en väldigt offensiv fotboll över hela planen, älskar att ha mycket boll och vill spela till varandra. Det passar mig som spelare också, en rolig och glad anfallsfotboll.

På söndagen ställs Hammarby mot tabelltrean Morön på bortaplan i en match som kan ta laget ett stort steg mot högsta serien och bli avgörande i toppstriden.

Den matchen sänds på SportExpressen Play med start 14.00.

– En speciell match att spela. Vi har inget annat i tankarna än att fokusera vidare och göra det vi gjort bra hittills. Allt fokus ligger på oss själva, säger Emilia Larsson. 

LÄS MER: Hammarby siktar mot Europa: ”Att mörka är fånigt och fegt”

LÄS MER: ”Skulle jag bli en flicka som Zlatan utnyttjar?”