Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han stöttar och hjälper mig i allt”

Se frisparken från Eldina Ahmic i spelaren – och resten av de snyggaste målen från senaste omgången av Elitettan.
Eldina Ahmic är lagkapten i Brommapojkarna.
Foto: Erik Bjernulf (BP) / Erik Bjernulf (BP)
BP slåss i toppen av Elitettan och ställs mot AIK i helgen.
Foto: Henke Rassmo / Henke Rassmo
Eldina Ahmic.
Foto: Bildbyrån
Dejan Kulusevski, här tillsammans med Riccardo Gagliolo.
Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Som lagkapten leder Eldina Ahmic sitt Brommapojkarna mot en topplacering i Elitettan.

Inför rivalmötet med hennes tidigare klubb AIK berättar mittfältaren om drömmålet i senaste omgången, det utgående kontraktet – och förhållandet med landslagsstjärnan Dejan Kulusevski.

– När vi pratar är det 99 procent fotbollssnack, säger 26-åringen.


Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Tanken från början var att genomföra intervjun inför BP:s senaste match som slutade med seger mot tabellfemman Jitex Mölndal den gångna helgen.

Att den blev uppskjuten ett par dagar var dock bara bra, skulle det visa sig.

I toppmötet klev nämligen Eldina Ahmic fram och gjorde sitt sjätte mål för säsongen när hon pricksköt 2-0 med en vacker frispark.

– Det blir en del tillslagsträning, och vi tränar väldigt mycket på fasta situationer som lag. Sedan lägger jag inte ned jättemycket individuell träning på frisparkar och straffar, jag tar hellre ut det på match än på träning, säger BP-kaptenen som tidigare under säsongen bland annat skruvat in en hörna direkt i mål.

Målet senast spreds på sociala medier efter matchen och bland annat delades det av Eldina Ahmic pojkvän, herrlandslagets och Juventus stjärna Dejan Kulusevski, 20.

– Han är fantastisk på alla sätt, stöttar, peppar och hjälper mig väldigt mycket. Jag är väldigt tacksam för det. Det är 99 procent fotbollssnack när vi pratar, säger BP-spelaren om stödet från Kulusevski.

Dejan Kulusevski lämnade Brommapojkarna för Italien för ett antal år sedan och tillhör numera italienska jätten Juventus.

– Att inte kunna träffas när man vill är så klart inte roligt. Men båda har accepterat situationen och vet att det blir annorlunda så småningom. Nu fokuserar jag på att göra en så bra säsong med BP som möjligt och vinna så många matcher som möjligt, och det är samma för honom. Det är bara att acceptera situationen och pusha varandra, säger Ahmic.

Brommapojkarna i Elitettans toppstrid

Paret träffades via fotbollen och följer varandras karriärer på nära håll.

– Fantastiskt roligt för hans skull att det gått så bra. Han är extremt beslutsam, extremt duktig och jag är väldigt glad för hans skull, säger Eldina Ahmic.

Hennes eget fokus inom fotbollen ligger nu på en fortsatt toppstrid med Brommapojkarna.

Laget var nykomlingar i Elitettan förra säsongen och höll sig kvar. Nu slåss de i toppen av serien efter en stark säsong så långt.

– Inför säsongen hade vi som målsättning att hamna på en bättre placering än förra året, och nu ligger vi väldigt bra till. Vi utvecklas för varje match som går och det är kul att vi är med uppe i toppen, säger mittfältaren.

Hon fortsätter med att försöka hitta förklaringar till årets succé.

– Som lag jobbar vi väldigt bra som ett kollektiv, arbetsinsatsen är väldigt stor. Vi springer mycket och har fått ihop vår defensiv väldigt bra. Sedan har vi blivit mer effektiva framåt och jag tror det handlar om den kombinationen.

Vad säger du om din egen insats i år?

– Godkänd tycker jag. Jag har missat några matcher men tycker ändå jag kommit in i min roll bra. Jag har fått vara lite mer offensiv det här året än tidigare vilket är väldigt roligt.

Har ett utgående kontrakt

På lördag ställs BP mot serieledande AIK på Skytteholm. Ett AIK som Eldina Ahmic representerade under ett antal år.

– Relationen med AIK är bra. Jag trivdes väldigt bra när jag spelade där och har alltid tyckt om AIK som klubb. Nu är det inte så många kvar sedan jag lämnade, men det kommer bli en intressant match. De har haft en väldigt stark säsong och är ett spelskickligt lag. Men det är vi också, vi ska tro på oss själva och göra det svårt för dem, säger mittfältaren.

Hon har varit med på Brommapojkarnas resa från division 1 upp till toppen av Elitettan och förlängde sitt kontrakt med klubben inför den här säsongen.

Efter 2020 går avtalet ut.

– Fokus nu är på att göra en bra säsong med BP och vinna så många matcher som möjligt, sedan får vi se vad som händer nästa säsong, säger hon.

Hur tänker du kring spel utomlands?

– Att prova på det har alltid varit en dröm och dyker möjligheten upp får man se vad man gör där och då. Nu trivs jag väldigt bra i BP och fokuserar på det.