Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hade så ont att jag knappt kunde gå”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Elitettan.
Sophie Sundqvist under tiden i Limhamn Bunkeflo.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

2019 gjorde Sophie Sundqvist sju mål på 22 matcher med Limhamn Bunkeflo i damallsvenskan och skrev sedan på för Linköping – 2020 vill hon helst glömma.

Anfallaren var skadad hela säsongen och fick sedan beskedet att klubben ville säga upp hennes avtal.

– På något sätt blev det lite chockartat för mig. Jag kände mig extremt vilsen och visste inte vart jag skulle ta vägen, säger Sundqvist som nu är på väg tillbaka och har skrivit på för Borgeby i Elitettan. 


SportExpressen Play sänder alla matcher i Elitettan!

Det var en minst sagt meriterad värvning som Borgeby presenterade tidigare under veckan.

Anfallaren Sophie Sundqvist, med meriter från spel i högsta serien med LB07, FC Rosengård och Linköping samt U23-landslaget, anslöt till klubben.

Debuten kan dock dröja ett tag till då Sundqvist fortfarande kämpar för att komma tillbaka från fjolårets skadehelvete.

– När jag kom till Linköping förra säsongen fick jag diskbräck en månad innan serien skulle dra i gång. Första veckorna gjorde det så ont att jag knappt kunde gå, att gå till affären några hundra meter bort var världens projekt, säger 24-åringen.

Hon rehabtränade under förra säsongen men fick sedan ett tungt besked. Linköping valde att använda en klausul i kontraktet och sa upp hennes avtal.

– Ingen kunde riktigt sätta ett datum på hur länge jag skulle vara borta så jag förstår dem på det sättet, men jag tyckte det var tråkigt att jag aldrig riktigt fick chansen, säger hon.

– Det var extremt jobbigt och på något sätt blev det lite chockartat för mig. Jag var inte inställd på att de skulle säga upp det utan att de skulle låta mig få en chans att komma tillbaka. Jag lände mig extremt vilsen och visste inte vart jag skulle ta vägen, säger hon.

Svaret blev till Borgeby i Elitettan.

”Vill tillbaka till högsta nivå”

– Mitt mål var egentligen att jag ville tillbaka till allsvenskan men jag insåg när premiären närmade sig att jag får ta ett steg tillbaka för att inte stressa fram något. Jag tränar med min sjukgymnast och tog kontakt med Borgeby när jag skulle börja stegra träningen. De var med på min plan om att stegra fotbollen och långsamt komma tillbaka, säger hon.

Hur ser framtidsplanerna ut nu?

– Planen är först att komma tillbaka till matchspel. Nu har jag precis börjat träna full fotbollsträning några dagar i veckan för att vänja ryggen. Sedan vill jag tillbaka till högsta nivå, men jag ska inte stressa fram något.

Borgeby har tagit en poäng på lagets två första matcher i Elitettan den här säsongen.

Nästa match är mot jumbon Bollstanäs på bortaplan på söndag och sändningen därifrån börjar 15.50 på SportExpressen Play.