Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flyttades upp – en månad till premiär

Årets mål i Elitettan 2021.
Karlskogas lagkapten Jenny Tropp.
Foto: Ola Gustafsson / RIK Karlskoga

RIK Karlskoga föll i kvalet till Elitettan och räknade med fortsatt spel i division 1.

Sedan kom beskedet att Morön drog sig ur.

Nu ska laget på kort tid göra sig redo för näst högsta serien.

– Klart att det sätter i gång många tankar, säger lagkaptenen Jenny Tropp.


Se alla matcher från Elitettan på SportExpressen Play!

BK Moröns framtid har varit osäker under en längre tid och nyligen kom beskedet – laget drar sig ur Elitettan.

Frågan gick då till RIK Karlskoga, som föll i kvalet i höstas, och de tackade ja.

– Vi hade träning på fredagskvällen och sedan hade vi ett möte med sportchefen efteråt. Det blev ganska taggat direkt kan man säga, stämningen i laget är bra nu, säger lagkaptenen Jenny Tropp om beskedet.

– För de flesta i laget var det inga tveksamheter. Vi har varit där och nosat och med tanke på hur vi presterade i kvalet var det bara att ta chansen. Sedan är det så klart en jättegrej för klubben att försöka lösa på kort tid. Vi har byggt en trupp för division 1 och nu är det Elitettan. Men jag tror absolut vi har något att hämta där.

När beskedet om Elitettan kom hade RIK Karlskoga 14 kontrakterade spelare och ett intensivt arbete för att förstärka laget pågår just nu.

– Egentligen har vi inga krav på oss, men det är klart vi vill hålla oss kvar och etablera oss i Elitettan, säger Tropp.

Tränaren tog över i höstas

Tränaren Marcus Puranen tog över huvudansvaret under förra säsongen.

– Förra våren kom jag in som assisterande och tog sedan över under höstsäsongen. Det är en jätterolig grupp att jobba med som tävlar varje dag, ett ungt lag med mycket potential, säger han.

Spelarna reagerade bra. Det var jubel när de fick veta att föreningen tackat ja. Det känns som de är redo att offra det lilla extra.

Att det kunde bli ett sent steg upp till Elitettan har funnits med i planeringen under vintern.

– Sedan kvalet tog slut har vi haft vetskapen att det varit lite rörigt i Morön men ju längre tiden gick så riktade vi in oss på division 1. Från spelare och ledare var det givet att tacka ja när frågan kom, vi var ändå där och nosade i kvalet, säger han.

Marcus Puranen fortsätter:

– Klart att man velat få beskedet tidigare och jag tycker det borde finnas en tidigare gräns när man måste lämna besked, nu får vi inte riktigt jobba med samma förutsättningar som de andra. Men föreningen har gjort ett bra jobb på kort tid och kommit långt. Jag tror det kommer bli riktigt bra.

Hur redo är ni för Elitettan?

– Stommen finns kvar och vi har sparkapital i vissa spelare som kan ta kliv från i fjol. Det ser lovande ut. För egen del skulle jag gärna få in fem-sex nya spelare och gärna två-tre spetsvärvningar.