Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fick vänta flera månader på operation efter skadan

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Elitettan.
IFK Norrköping är med i toppen av Elitettan.
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

Sabina Ravnell skadade korsbandet och missade hela säsongen när IFK Norrköping avancerade.

Sedan fick hon vänta i flera månader på en operation.

Nu är hon tillbaka i ett Norrköping som slåss om allsvenskt avancemang.

– Att få spela fotboll igen är guld värt, säger 25-åringen.


Se alla matcher från Elitettan på SportExpressen Play! 

När IFK Norrköping vann division 1 södra svealand och avancerade till Elitettan fick Sabina Ravnell följa segertåget från sidan.

Främre korsbandet och delar av menisken slets av redan i premiären 2020 och det blev endast en match och ett mål den säsongen.

I fjol var hon tillbaka och hann spela åtta matcher från start i Elitettan när Norrköping höll sig kvar som nykomling.

I år är läget ett annat.

IFK Norrköping är ett topplag i Elitettan och Sabina Ravnell skadefri.

– Att vara tillbaka betyder jättemycket, sedan känns det kanske inte lika mycket nu som när vi klarade oss kvar förra året. Nu börjar man vänja sig och tänker inte tillbaka lika mycket på att man haft en skada, men egentligen är det inte så längesedan. Att få spela fotboll igen är guld värt, jag uppskattar det mer än innan, säger hon.

Vägen tillbaka efter den allvarliga skadan var tuff.

– Speciellt under corona när det var dåligt med resurser från vården, det blev mycket slit på egen hand. Det tog lång tid att få operationen, jag skadade mig i juni och opererades i oktober. Sedan har jag flytet att jag är utbildad fysioterapeut nu, det var under pluggtiden då, så jag fick använda mina egna kunskaper en hel del, säger hon.

Sabina Ravnell fortsätter:

– Jag har alltid varit så himla envis och visste att jag skulle klara det. Det var skönt att få ett par matcher förra året och känna på bollen redan nu. Nu är jag på god väg tillbaka dit jag var innan men det är fortfarande småsaker som tekniken och konditionen som inte är helt där det var innan.

Fyra raka segrar

Just nu är IFK Norrköping inne i en riktigt stark period med fyra raka segrar och inte ett enda insläppt mål i de matcherna.

Sabina Ravnell själv har levererat sex mål på elva matcher och Norrköping ligger trea i Elitettan med två poäng till serieledning.

– Säsongen började ganska tufft för oss men sedan vände vi den trenden. Nu är stämningen i laget bra och det är roligare att spela fotboll än i början av säsongen, säger hon.

Vi har som mål att gå upp inom tre år. Nu är vi med där uppe och krigar och hoppas kunna fortsätta vara det.

Trots en stark försäsong inledde Norrköping seriespelet med två förluster, en vinst och ett kryss på de fyra första matcherna.

Något som inte var enligt plan.

– Även om vi inte pratade om det tror jag alla kände att det fanns en press på oss. Vi hade haft en bra försäsong och sedan kände vi att ”nu är det på riktigt, nu gäller det” och det blev kanske för mycket press på framför allt hemmaplan. Vi har bara fortsatt och blivit mer trygga i vårt spel, nu spelar vi bättre tillsammans, säger Norrköpingsspelaren.


LÄS MER: ”En organisation som är allsvensk”Sändningen från mötet mellan Jitex Mölndal och IFK Norrköping börjar 14.50 på lördag!