Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter drömfrisparken: ”Älskar det här läget”

Se June Pedersens frisparksmål i senaste omgången i spelaren ovan.
June Pedersen i duell med Clara Härdling i AIK under vårens derby. Nu slåss båda lagen för uppflyttning.Foto: Jesper Zerman / Bildbyrån

Hon stod för ett drömmål i segern mot Jitex tidigare i veckan.

Nu blickar rutinerade June Pedersen fram mot slutstriden av Elitettan – och lagets jakt på en plats i allsvenskan.

– Jag älskar det här läget, säger Hammarbyspelaren.

 

Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

June Pedersen var ett av flera meriterade nyförvärv till Hammarby inför den här säsongen i Elitettan.

Laget har haft stora förväntningar på sig från start och varit tydliga med att de siktar uppåt.

Med fem omgångar kvar ligger de också tvåa på en av de två direktplatserna till högsta serien efter segern mot Jitex Mölndal (3-0) senast.

I den matchen stod Pedersen för ett drömmål när hon skruvade in en frispark i krysset, ett mål som du kan se i spelaren ovan.

– Jag har haft några satelliter innan så det var skönt med lite revansch. Om jag känner mig fräsch brukar jag står efter träningarna och nöta, och det gjorde jag i veckan. Jag fick en god känsla, säger Pedersen.

– Nu är det bara att nollställa sig igen om man får läget, fortsätter hon.

Och nollställa sig är precis vad Hammarby försöker göra.

För även om laget radat upp segrar den senaste tiden försöker de undvika att titta för mycket på tabellen.

– Att inte få det till sig är nästan omöjligt, folk skickar saker hela tiden. Men vi försöker att fokusera på oss själva och vi har det i egna händer. Vi har en kurva som går uppåt, säger Pedersen.

Om man ändå ska ta en titt på den där tabellen så säger den att Hammarby har sex poäng upp till serieledande AIK och två ned till Morön som jagar på tredje plats.

Hammarby har nu Jitex kvar att möta på lördagen innan det väntar dubbla möten med både Morön och Älvsjö i slutet av säsongen. 

– Alla vill spela matcher som betyder något. Det gör visserligen varje match i serien från dag ett, men jag älskar när det drar ihop sig. Det är något speciellt med slutet av säsongen, säger Pedersen.

”Älskar läget”

35-åringen kom till klubben inför årets säsong med 14 allsvenska säsonger i bagaget.

– För egen del har det varit en omställning med flytt och nya lagkamrater. Man är en vanemänniska som gillar rutiner, men jag tycker att jag kommer in i det mer och mer. Och jag har inte ångrat mitt val en enda sekund, det är oerhört roligt att spela här. Det enda jag är lite besviken över är att vi inte fått uppleva publiken här, jag hoppas jag får göra det nästa år, säger Pedersen vars avtal sträcker sig över ytterligare 1+1 år.

Går allt som hon och resten av Hammarby hoppas kommer de säsongerna spenderas i högsta serien.

– Det är 14 lag i serien och ligger man där vi ligger är det klart man är jagad. Jag vet att det är klyschigt och tråkigt att skriva men på riktigt så fokuserar vi på oss själva och inte på Morön eller de andra lagen. Och jag personligen älskar det här läget, säger June Pedersen inför det dramatiska slutet.

Hammarbys möte med Jitex Mölndal inleds 15.00 på lördag och sänds på SportExpressen Play, precis som toppmötet mellan AIK och Morön som inleds två timmar tidigare.

LÄS MER: Världsstjärnans råd: ”Gå till Hammarby”