Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det är nyckeln bakom nykomlingarnas succé

Foto: Bildbyrån
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Nykomlingarna Jitex är i toppform.

Lagets bästa målskytt Fanny Linderoth, 20, tror nyckeln har varit den förlängda försäsongen.

– Även om den var väldigt lång, har den gett utdelning, säger hon och berättar om lagets fyraåriga kamp för att gå upp till elitettan.

 

Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play!

Nykomlingarna Jitex Mölndal har seglat upp till en tredjeplats i elitettan, med samma poäng som tvåan Hammarby. Laget har nu fem raka segrar.

– Det har gått väldigt bra nu de inledande matcherna, faktiskt förvånansvärt bra. Vi har spelat varje match så bra vi har kunnat och vi har verkligen fått utdelning för det, säger lagets Fanny Linderoth.

20-åringen tror den förlängda försäsongen var till lagets fördel.

– Jag tror det främst är vår form som har hjälpt oss. Vi har jobbat stenhårt under försäsongen för att få upp konditionen och styrkan. Det märker man nu, att vi orkar springa och ge allt i 90 minuter. Det tror jag är främsta nyckeln till att det har funkat så bra.

– Även om det var en väldigt lång försäsong, har det gett utdelning, säger hon.

För anfallaren själv är formen långt ifrån dålig och har fått till fyra fullträffar på de tre senaste matcherna. 

– Nu har jag fått möjligheten att starta och det har gått bra. Det är jättekul att leverera när man väl får chansen.

Gick upp efter fjärde försöket

Fanny Linderoth kom till Jitex som 16-åring, efter hon bland annat spelat med Göteborg FC:s ungdomslag.

– Jag kände från första provträningen i Jitex att det verkligen var en klubb som tar hand om sina spelare och gör varje spelare så bra som möjligt. Jag har känt att jag har utvecklats jättemycket under de här fyra åren som spelare men som person utanför planen.

Under hennes tidigare säsonger har hon varit med på lagets satsning för att ta klivet upp till elitettan och upplevt flera bittra kvalspel. På fjärde försöket gick det.

– Det betydde verkligen allt efter så många år. Vi har verkligen kämpat för att ta oss upp till elitettan och det är ändå fyra år av slit i samma serie, samma vinster med samma lag. När det väl funkar blir man helt överlycklig.

Jitex Mölndal och Fanny Linderoth ställs på lördag mot Sandvikens IF klockan 13 som sänds i SportExpressen Play.