Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Chansen lever – måste vinna igen”

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Elitettan.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Ellen Toivio.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Tre raka förluster och tre poäng upp till en allsvensk direktplats.

Uppsala har tappat i toppstriden – mötet med BP på fredagskvällen kan bli avgörande.

– Chansen lever fortfarande, säger Ellen Toivio.


Se alla matcher från Elitettan på SportExpressen Play! 

Uppsala siktar mot att ta sig tillbaka till damallsvenskan den här säsongen och stora delar av säsongen har det sett lovande ut.

Men efter tre raka förluster i Elitettan är utgångsläget tuffare.

På fredag ställs Uppsala mot tabelltrean BP på hemmaplan i en match som kan bli avgörande för toppstriden.

– Med tanke på att vi bara tagit elva poäng på höstsäsongen måste vi komma in i vinnarspåret igen. De här fyra matcherna som återstår är de viktigaste på hela säsongen, säger ytterbacken Ellen Toivio som tillsammans med Moa Öhman är lagets främsta målskytt med sex mål.

– Jag vill inget annat än att vinna den här matchen. Det kommer krävas mycket slit med tanke på att BP är inne i en bra trend och vi har haft det tuffare. Jag tror det kan bli väldigt mycket tuffa närkamper och båda lagen kommer gå in med hundra procent. Och det är sådana matcher man älskar att spela, säger hon.

Hjärtat rusade

I mötet med serieledande Umeå för två veckor sedan var Uppsala nära att ta tre tunga poäng. Istället vände Umeå matchen i slutminuterna och vann för att sedan säkra avancemanget till damallsvenskan den gångna helgen med en seger mot BP.

Samtidigt förlorade Uppsala mot Lidköping.

– Mot Umeå spelade vi väldigt bra och hade förväntat oss att göra det även mot Lidköping, men det blev inte så. Nu har vi pratat igenom den och fokuserar på nästa, säger Ellen Toivio.

Uppsalas försvarare tvingades kliva av mötet med Alingsås nyligen på grund av att hjärtat rusade, något som UNT rapporterat om. 

– Jag mår bra nu och har blivit utredd för det, så det är ingen fara. Man vet inte riktigt vad det beror på men vi vet att det är ofarligt. Jag är inte orolig och läkarna har lugnat mig, säger hon själv.

24-åringen, som kom till Uppsala inför avancemanget till damallsvenskan 2019, är därmed redo för de sista omgångarna av Elitettan och jakten på en plats i damallsvenskan.

– Det är klart att vi kunde tagit våra chanser tidigare och haft ett bättre utgångsläge men nu är vi där vi är och det är bara att se till att vinna matchen, säger hon.


Sändningen från mötet mellan Uppsala och BP börjar 18.50 på fredag! 


Toppstriden i Elitettan

Tre lag går upp till damallsvenskan den här säsongen. Umeå IK är redan klart för avancemang när fyra omgångar återstår.


1. Umeå, 54 poäng

2. Kalmar, 46

3. BP, 42

4. Uppsala, 39

Så såg det ut när Umeå tog steget upp till damallsvenskan.