Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anfallarens starka målfacit – femton mål sedan ankomsten

Mathilda Johansson Prakt.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Hon anslöt till BP under förra säsongen efter ett proffsäventyr i Schweiz – och levererade direkt.

Förra omgången kom sedan Mathilda Johansson Prakts första mål för den här säsongen då hon stod för ett hattrick mot Bollstanäs.

Nu siktar hon på att vara med och föra BP till damallsvenskan.

– Vi vill sätta det målet, vi tror på oss själva, säger anfallaren.


SportExpressen Play sänder alla matcher i Elitettan!

Förra sommaren återvände Mathilda Johansson Prakt till svensk fotboll efter ett kort proffsäventyr i Schweiz. 

Anfallaren hade först lämnat IFK Kalmar efter en stark säsong i Elitettan och skrev på för Lugano – men på grund av corona ställdes säsongen in och Johansson Prakt hann endast spela tre seriematcher.

Tillbaka i Sverige föll valet på BP och anfallaren levererade hela tolv mål på 19 matcher under fjolåret.

– Flytten till Schweiz är inget jag ångrar, just då kändes det som det bästa för mig och man tar ju med sig erfarenheter från det även om jag bara hann spela tre matcher. Det var ett äventyr att uppleva en annan kultur framför allt, säger hon.

– Man ska aldrig säga aldrig om att det kan bli ett nytt utlandsäventyr, men just nu är mitt fokus bara på att göra en så bra säsong som möjligt med BP.

Hattrick senast

Så långt har årets säsong inneburit två vinster och en förlust för BP som tippas högt upp i tabellen.

Och för Mathilda Johansson Prakts del har det blivit tre mål på lika många matcher – samtliga kom i senaste omgången mot Bollstanäs.

– Jätteskönt att vinna och att vi fick göra lite fler mål, det var väldigt roligt att spela, säger hon.

Hur ser du på förväntningarna på er i år?

– Att folk tror på oss är jättekul, och vi tror på oss själva också. Vårt mål är att vara med i toppen och vi ska göra allt vi kan gör att vara där. Vi strävar efter att komma topp tre, så är det absolut. Det är inte enkelt att ta sig upp till damallsvenskan men vi känner ändå att vi vill sätta det målet i år. Vi tror på oss själva.

Vilka lag tror du kommer slåss i toppen?

– Jag tror det kommer vara ganska många lag som är med och slåss om de tre platserna och det kan nog dröja innan vi får se en tydligare uppdelning. Det är många lag som kan slå varandra, men Umeå tror jag kanske är ett av de stabilaste lagen.

Närmast för BP:s del väntar nykomlingen IFK Norrköping på bortaplan på lördag.

Norrköping som har två raka segrar och på onsdagskvällen ställs mot Lidköping. Den matchen sänds, precis som alla matcher i Elitettan, på SportExpressen Play och sändningen börjar 18.50.

– En utmaning. Vi mötte dem på försäsongen och vann en och förlorade en, det blir en väldigt tuff match, säger Mathilda Johansson Prakt.


SportExpressen Play sänder alla matcher i Elitettan!