Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK:s kross i premiären mot hårdsatsande Hammarby

Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK

Både Hammarby och AIK siktar mot Damallsvenskan – men redan efter 43 minuter var heta prestigemötet mer eller mindre avgjort.

Bortalaget AIK körde över Hammarby när Elitettan inleddes.

– I första halvlek äger vi planen helt, säger AIK:s Jenny Danielsson.

– Det är vi själva som gör assist till deras mål, säger Hammarbys June Pedersen.


Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Hammarby och AIK är två av de stora förhandsfavoriterna inför Elitettan och siktar mot Damallsvenskan.

Inte minst Hammarby är tydlig med att årets målsättning är att ta steget upp.

De fick dock en riktig mardrömsstart på säsongen när ett effektivt AIK ledde med 3-0 redan 43 minuter in i derbyt.

– Jävligt onödigt, det är vi själva som har assist till deras mål känns det som, säger meriterade June Pedersen i halvlek av sändningen på SportExpressen Play.

– Det är inte okej, det får inte se ut så här.

Det blev visserligen bättre för Hammarbys del i den andra halvleken – men närmare än en reducering kom inte hemmalaget. AIK:s Sophia Redenstrand fastställde sedan slutresultatet med en frispark från distans.

– Första halvlek äger vi planen helt. I andra är det lite svårare för oss, Hammarby börjar pressa oss ganska högt upp, säger Jenny Danielsson som stod för flera klassaktioner under matchens gång.

– I första halvlek kändes det jättebra, i andra fick jag inte så mycket boll. Men jag är nöjd, säger AIK-spelaren som byttes ut med kramp i baksidan av låret.

Hammarbytränaren Pablo Piñones-Arce var märkbart besviken i tv-intervjun efteråt.

– Inte så mycket att snacka om. Vi har väl det mesta av spelet utan att kanske skapa tillräckligt vassa målchanser. Sedan har vi fyra misstag som kostar oss väldigt mycket i dag, säger han.

Hammarby har gjort åtta värvningar inför den här säsongen, men att laget inte skulle vara samspelt var inget som Pablo Piñones-Arce ville skylla på.

– Absolut inte. Det här är ingen serie som avgörs första omgången utan det är många matcher kvar. Vi ska rätta till de här misstagen som vi gör i dag, säger han.


Hammarby-AIK 1-4 (0-3)

Mål: 0-1 (18) Sara Nordin, 0-2 (42) Jenny Danielsson, 0-3 (43) Adelisa Grabus, 1-3 (77) Helén Eke, 1-4 (84) Sophia Redenstrand.