Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK kan gå upp – då saknas stjärnan: ”Inte rätt att säga nej”

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Elitettan.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

AIK kan säkra en plats i damallsvenskan på lördag.

Då saknas nyckelspelaren Jenny Danielsson som är på landslagsuppdrag.

– Hon är en unik spelare, säger tränaren Caroline Sjöblom.


Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

En poäng räcker för AIK i lördagens möte med Bollstanäs. Blir det så spelar klubben i damallsvenskan nästa säsong.

– En häftig känsla att vara så nära vårt mål, rent resultatmässigt är det ju bara oavgjort som krävs. Men det kommer krävas mycket av oss, jag är förväntansfull, säger tränaren Caroline Sjöblom.

Hon och resten av lagledningen har dock ett problem inför matchen. Nyckelspelaren Jenny Danielsson kommer inte till spel.

– Ett störningsmoment är att hon är i väg och spelar med finska A-landslaget, vi saknar Jenny. Vi har vetat om att tyvärr följer inte Elitettan internationella datum och vi har inte rätt att flytta en match när bara en spelare saknas. Samtidigt har vi full tillit till övriga spelare att de kommer ta chansen och vi kommer ha ett slagkraftigt lag, säger Sjöblom.

Gjort nio mål

Jenny Danielsson värvades till AIK inför den här säsongen och har varit en stor nyckelspelare. Hon är tvåa i interna skytteligan med nio mål och har stått för flera fina framspelningar under året.

– Hon är en unik spelare som kan blixtra till, men vi har bra komplement, säger Sjöblom.

Har det varit aktuellt att hon skulle tacka nej till landslaget?

– Klart att Jenny funderade tillsammans med oss men vi har inte rätt som klubb att säga nej. Vi har valt att inte pressa henne eller lägga sakerna mot varandra. Hon värderar landslaget högt och det hör till hennes målsättning att vara med där. Vi vill inte stoppa henne från det även om jag vet att hon gärna hade velat vara med oss också.

Toppstriden i Elitettan

1. AIK, 60 poäng

2. Hammarby, 54 poäng

3. Morön, 49 poäng.

Fyra matcher återstår och de två bäst placerade lagen tar sig till damallsvenskan. AIK behöver en poäng till och kan säkra uppflyttning mot Bollstanäs på lördag.

Hammarby å sin sida kan ta ett stort steg mot högsta serien vid vinst mot Morön på söndagen.

Alla matcher i Elitettan sänds på SportExpressen Play.