Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”AIK är fortsatt ett alternativ”

Adelisa Grabus.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Hon gjorde 25 mål, vann skytteligan och sköt AIK till högsta serien.

Nu berättar Adelisa Grabus om succéåret efter alla skadeproblem – och tankarna kring framtiden.

– Nästa år vill jag fokusera all min tid på fotboll, säger anfallaren.


Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Redan med tre omgångar kvar av Elitettan säkrade AIK uppflyttning, men det var inte förrän den gångna helgen när sista omgången spelats som säsongen kunde summeras.

Då stod det också klart att laget slagit poängrekord i serien med 72 poäng och att Adelisa Grabus vunnit skytteligan överlägset med 25 gjorda mål.

Hammarbys Emma Jansson, som blev tvåa, stannade på 18.

– Nu är man rätt sliten om man säger så. Det är svårt att tro att det är sant, inte bara att vi vinner serien utan att vi gör det så överlägset. Vi slår rekord på rekord, det var inget man trodde inför säsongen, säger Grabus några dagar efter sista seriematchen.

Anfallaren kom till AIK inför årets säsong med en tuff skadehistorik bakom sig de senaste åren. I år har hon startat samtliga matcher i Elitettan.

– En lättnad att jag fått visa att jag inte är klar än. 25 mål efter så många motgångar är väldigt skönt, att få visa för sig själv att det går att komma tillbaka, säger 24-åringen.

Vad har det betytt att du fått vara skadefri och kunnat spela alla matcher?

– Det är också en lättnad, inte bara att jag fått spela utan att jag fått spela för att jag gjort det bra. Det var lite stressigt sista matcherna, ”hoppas jag inte skadar mig utan håller hela säsongen.” Det är ett tecken på att man skött sin rehab och vi har haft ett ledarteam som varit väldigt medvetna om min historik och om jag haft en känning har jag fått träna rehab.

Fått kontraktsförslag

Framgången i år gör att Adelisa Grabus givetvis dragit till sig intresse från andra klubbar.

AIK vill förlänga med sin anfallare och har erbjudit ett kontraktsförslag.

– Just nu har jag ingen aning, jag har fått lite förfrågningar från klubbar. Vi har sista träningen på lördag och jag avvaktar det innan jag tar ett beslut, säger Grabus.

Är AIK fortsatt aktuellt?

– Ja, AIK är fortsatt ett alternativ. Absolut. 

AIK har en bra ambition och nu är det upp till styrelsen och de lite högre upp hur mycket de vill satsa.

En del som blir viktig för anfallaren inför nästa säsong är att kunna fokusera fullt ut på fotbollen.

– Det ska vara en bra miljö där jag trivs och får ihop vardagen. Det har inte varit en optimal situation i år, men jag har klarat av det och där vet jag att jag kan bli ännu bättre om jag får fokusera på det jag vill göra, säger Adelisa Grabus som jobbat vid sidan av fotbollen den här säsongen.

– Jag har inte haft en enda ledig vecka. Nästa år vill jag fokusera all min tid på fotboll.


LÄS MER: ”Varit en påminnelse om varför jag spelar fotboll”

LÄS MER: Skrev på i sista stund – har gjort succé