Ekonomisk smäll – blir nu pizzabagare

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SHUTTERSTOCK
Foto: HOWARD WALKER / HOWARD WALKER

För ett år sedan berättade Jesper Blomqvist om sin plan att ta ett vanligt jobb.

Nu har han gjort sitt yrkesval.

Den före detta fotbollsstjärnan blir pizzabagare.

– Man kommer kunna köpa pizza bakad av mig, säger Jesper Blomqvist.

Förra året berättade Jesper Blomqvist att han sökte "ett vanligt jobb" efter sin sejour i Let's Dance. Fotbollsmiljonerna hade nämligen gått åt. 

– Jag har gjort många dåliga affärer, blivit lurad och gjort misslyckade investeringar. Det är inte akut kris, men jag kan inte lägga mig på sofflocket och göra ingenting, sa Jesper Blomqvist då.


LÄS MER: Blomqvist i intervju: ”Jag har gjort dåliga affärer och blivit lurad” 


Jesper Blomqvist vann danstävlingen tillsammans med sin danspartner, Malin Watson. Sedan dess har man kunnat se Jesper Blomqvist i Mästarnas mästare, men det vanliga jobbet har lyst med sin frånvaro. Tills nu.

Jesper Blomqvist ska bli pizzabagare.

– Det är en pizzeria på Lidingö som vi tagit över. Den har visserligen funnits i några år men nu flyttar vi till nya lokaler och öppnar om en månad ungefär, säger Jesper Blomqvist. 

– Jag har letat länge efter något mat- eller dryckesprojekt att sätta tänderna i. Jag har alltid tyckt att det varit kul sedan jag bodde i Italien. Nu äntligen har jag hittat något som känns lagom stort men ändå väldigt spännande.

”Om ett halvår står jag och bakar pizza”

Under Jespers tid i Italien spelade han för Milan och Parma. Pizzan som ska serveras på Lidingö ska smaka som i hans gamla hemland. 

– Det blir napolitansk pizza på riktigt. Vi har en vedugn som är handgjord nere i Neapel som vi fraktat upp hit. Det ska bara vara de bästa ingredienserna från Italien, kalljästdeg och en tomatsås som är den bästa man kan få tag på.


LÄS MER: Zlatans utbrott: ”Vad i helvete!? Jag är inte kung, jag är Gud”


Vill ni få en napolitansk certifiering?

– Nja, vi strävar väl inte helt och hållet efter rent napolitansk pizza. Vi är ju i Sverige. Men det blir inte curry och banan i alla fall.

För alla som vill köpa en pizza bakad av den forne landslagsmannen är det tålamod som gäller – eller timing. Blomqvist berättar att han inte riktigt fått in snitsen än, men att han övar. 

– Jag håller på att lära mig att baka pizza. Jag kan inte lova att jag står där nere vid rusningstiderna på en lördag än. Jag kan i alla fall ta betalt nu, om ett halvår står jag och bakar pizza även på lördagar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.