Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter våldtäksdomen – Robinhos kontrakt rivs

Foto: RICHIARDI / © BILDBYRÅN
Foto: LUCA BRUNO / AP

För tre år sedan dömdes den tidigare Real Madrid-spelaren Robinho till ett nio år långt år fängelsestraff för en gruppvåldtäkt. 

Nyligen skrev han på för brasilianska Santos – men klubben river nu kontraktet efter att världen rasat mot den kontroversiella signeringen. 

Den brasilianska fotbollsstjärnan Robinho dömdes 2017 till nio års fängelse för en våldtäkt. Enligt domen ska Robinho, nu 36, 2013 tillsammans med fem andra män ha våldtagit en 22-årig kvinna på en nattklubb i Milano 2013. 

Brasilianaren har dock undkommit fängelsedomen eftersom han inte har varit på plats i Italien sedan domen avlades. 

För drygt en vecka sen skrev han för den brasilianska klubben Santos. Klubben har därefter fått mängder av reaktioner efter att ha kontrakterat en dömd spelare.

River kontraktet 

Den stora brasilianska sajten UOL:s krönikör Luciana Bugni skriver att Santos värvning av Robinho är ”ett bevis för att fotbollen inte bryr sig om kvinnor”. 

Santos klubbpresident Orlando Rollo bemötte den kritikstorm som haglade över klubben. 

– Santosfansen älskar den här värvningen, kritiken kommer bara från fans till andra lag, säger han till tidningen Folha de Sao Paulo. 

Nu meddelar klubben att de rivit kontraktet med Robinho så att den förre stjärnan kan fokusera på processen gällande domen i Italien. 

Anfallaren har nu själv kommenterad beskedet på Instagram där han skriver:

”Mitt mål har alltid varit att hjälpa Santos, men om jag blir ett besvär är det bättre jag lämnar och fokuserar på mina personliga problem”. 

TV: Här byts norrmannen in – får göra debut

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.