Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter tystnaden – Emil Forsberg förlänger

Foto: FILIP SINGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tidigare i vår hade Emil Forsberg ingen dialog med RB Leipzig. 

Men har den svenska landslagsstjärnan förlängt sitt avtal med klubben. 

Det var i samband med VM-kvalmatcherna i mars som Emil Forsberg pratade om den uteblivna dialogen om en kontraktsförlängning. 

– Jag vet inte om jag är förvånad men jag har varit tydlig med att jag inte kommer gå in i ett sista kontraktsår utan att ha förlängt. Det är för stor risk och att gå in i ett sista år och inte veta någonting, det vill jag inte göra, sa Forsberg. 

Agenten Hasan Cetinkaya sa samtidigt till tidningen Bild:

– Ingen från klubben har pratat med oss ännu, men en sak är i alla fall klar. Emil kommer inte att gå in till nästa säsong med ett utgående kontrakt. 

Emil Forsberg uppges förlänga med Leipzig

Men därefter tog parterna upp en dialog – som landat i en överenskommelse om ett nytt kontrakt. 

Tyska tidningen Kicker uppgav under onsdagen att Forsberg skrivit på en förlängning till 2025, något som klubben senare bekräftade. 

En avgörande faktor för att få till förlängningen ska bland annat ha samtal med tränaren Jesse Marsch, som ska ha pekat ut Forsberg som en nyckelspelare i klubbens framtida satsning. 

https://twitter.com/RBLeipzig_EN/status/1392477843628691465

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.