Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter nya råden – slutspelet ställs in

2019 möttes Växjö och Göteborg i F19-slutspelet. I år ställs slutspelet in.
Foto: DAVID LIDSTRÖM HULTÉN / BILDBYRÅN

Den här helgen skulle Sverige största fotbollstalanger göra upp i slutspelet av Svenska Spel F19.

Nu kommer beskedet att matcherna ställs in.

– Vi har tagit beslutet att vi inte kommer spela, säger Stefan Alvén, sportchef för Elitfotboll Dam.  

Se alla matcher från Elitettan på nya SportExpressen Play! 

Under fredag och söndag skulle slutspelet av Svenska Spel F19 avgöras i Stockholm och livesändas på SportExpressen Play.

Men efter nya besked från Folkhälsomyndigheten på torsdagen med skärpta allmänna råd i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland ställs nu slutspelet in.

–Ja, vi har tagit beslutet att vi inte kommer spela. Det bygger på Folkhälsomyndighetens råd, säger Stefan Alvén.

Han fortsätter:

– De råd som kommit nu och som gäller i Stockholm är samma som kom tidigare i region Skåne och utifrån de råden fattade förbundet beslut att man inte ska träna och spela så vida man inte är yngre än född 2005. Så jag kan inte se något annat än att det blir samma beslut när det gäller Stockholm.

Om turneringen flyttas framåt i tiden eller ställs in helt återstår att se.

– Vi kommer titta på det framöver, om vi ska spela längre fram eller inte får framtiden utvisa. Vi ska resonera kring det och förstås följa utvecklingen av coronaläget, säger Stefan Alvén.

Lagen som hade kvalificerat sig för slutspelet var Kopparbergs/Göteborgs FC, IK Uppsala Fotboll, Umeå IK FF och FC Rosengård.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.