Efter hemliga mötet – Qatar-VM kan flyttas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: MICHAEL PROBST / AP
Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN

Fotbolls VM 2022 är tänkt att gå i Qatar. 

Men nu kan det ändras – och mästerskapet kan i stället arrangeras i Storbritannien, efter TNT Sports uppgifter om hemliga möten på Fifa-kontoret. 

Under tisdagen greps den tidigare Uefa-presidenten Michel Platini efter misstannkar om korruption under utdelningen av VM 2022 som tilldelades Qatar. 

Men nu kan spelplatsen på VM ändras, mycket på grund av de extrema väderförhållandena som råder i Qatar under sommaren, vilket skulle betyda att VM skulle vara tvunget att spelas under vintern, samt det extrema antal dödsfall som har drabbat gästarbetare i Qatar. 

Storbritannien möjlig kandidat

Tillsammans med korruptionsmisstankar har nu Fifa fått nog och enligt TNT sports har nu hemliga möten hållits där det har diskuterats om att flytta VM till en annan nation. 

En möjlig kandidat är Storbritannien. Enligt brittiska The Sun har nu oddsen för att britterna ska få arrangera VM sänkts till sex gångerna pengarna. Dock arrangerade ett annat europeiskt land, Ryssland, det senaste världsmästerskapet för herrar, vilket minskar chanserna för att just att VM 2022 ska hamna i Storbritannien. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.