Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter fiaskot: Bayern sparkar Niko Kovac

Foto: BERND FEIL/M.I.S. VIA WWW.IMAGO-IMAGE / IMAGO IMAGES/MIS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: THORSTENWAGNER / WITTERS BILDBYRÅN

Niko Kovac har haft press på sig under en längre tid i Bayern München. 

Men nu vill klubben se förändring – och sparkar kroaten. 

– Någonting behövde göras, säger ordföranden Karl-Heinz Rummenigge. 

Den kroatiske tränaren, född i Tyskland, tog över Bundesliga-giganten inför förra säsongen. Redan då kritiserades 48-åringen efter en svag inledning, men Kovac lyckades till slut leda laget till ligatiteln. 

Efter tio spelade matcher ligger Bayern München nu fyra i tabellen, och Kovac har uppgetts vara på väg bort från klubben efter en längre tid. Efter storförlusten mot Eintracht Frankfurt uppgavs tränaren ha två matcher på sig för att rädda jobbet – men redan nu står det alltså klart att klubben sparkar honom. 

– Våra resultat och insatser de senaste veckorna har visat att någonting behövde göras, säger ordföranden Karl-Heinz Rummenigge i ett pressmeddelande

– Jag tycker att det här är rätt beslut för klubben just nu. Resultaten, och sättet vi spelade på, har gjort att jag tagit det beslutet. 

Assisterande tränaren Hans Flick tar tills vidare över laget. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.