Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter protesterna – Ek vill köpa Arsenal

Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Foto: JOHN WALTON / STELLA PICTURES / PA

Tusentals Arsenal-supportrar protesterar mot ägaren Stan Kroenke efter debaklet med Super League.

Nu ger sig en annan entreprenör in i leken om ägarskapet i London-klubben – Spotifys grundare Daniel Ek.

Under fredagskvällen har stora protester ägt rum utanför Arsenals hemmaarena Emirates Stadium i London. Protesterna grundar sig i att Arsenal var en av grundarklubbarna som skulle vara med i Super League. 

De tusentals supportrarna som har samlats utanför arenan skanderar ”Kroenke out” och syftar på majoritetsägaren i Arsenal, amerikanen Stan Kroenke.

Spotifygrundaren Daniel Ek vill köpa Arsenal

Nu hoppar en annan framgångsrik företagare in i diskussionerna om London-klubben. Spotify-grundaren, tillika AIK- och Arsenal-supportern Daniel Ek twittrade ut under fredagskvällen att han är intresserad av att köpa klubben från KSE. KSE är Stan Kroenkes bolag som officiellt äger klubben, Kroenke Sports & Entertainment.

Ek har uppgett att han varit en supporter sedan 1991, och har tidigare twittrat om Arsenals lag som gick obesegrade under säsongen 2003/2004

Ek twittrade ut ”När jag var ett barn och så länge som jag kan minnas, har jag hejat på Arsenal. Om KSE är villiga att sälja, skulle jag gärna ge mig in i leken”.

Ek har enligt Forbes en förmögenhet på cirka 40 miljarder svenska kronor. När Kroenkes bolag köpte klubben 2011, var Arsenals värde cirka 8,5 miljarder svenska kronor, enligt BBC.

https://twitter.com/eldsjal/status/1385667437929062403

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.