Albert Ebossé. Foto: FacebookAlbert Ebossé. Foto: Facebook
Albert Ebossé. Foto: Facebook
Albert Ebossé. Foto: FacebookAlbert Ebossé. Foto: Facebook
Albert Ebossé. Foto: Facebook

Efter dödsfallet – stänger ner hela ligan

Publicerad

Fotbollsspelaren Albert Ebossé avled när han träffades av en sten inkastad från läktarna.

Det blev nog för landets fotbollsförbund, som nu har stängt ner den inhemska ligan på obestämd tid.

Hemmalaget Kabyile hade förlorat med 2-1 mot USM Alger trots en mans övertag, och när spelarna rörde sig mot omklädningsrummet regnade föremål ner över dem. Ett av föremålen, en sten, träffade skyttekungen Albert Ebossé i huvudet.

Läkarhjälp tillkallades, men Ebossé dog på väg till sjukhuset. Efter händelsen satte Issa Hayatou, ordförande för det afrikanska fotbollsförbundet, genast press på Algeriets motsvarighet.

"Tuffa sanktioner"

– Afrikansk fotboll kan inte bli en grogrund för huliganism. Vi väntar oss tuffa sanktioner mot det här våldet, säger Hayatou enligt BBC.

Och Hayatou fick som önskat. Det algeriska fotbollsförbundet har efter ett möte på söndag bestämt att stänga ner den inhemska ligan, som var inne på andra omgången, på obestämd tid. Dessutom kommer förbundet att skänka 690 000 kronor till Ebossés familj, som också har blivit lovade en månadslön från varje Kabylie-spelare.

Algeriets inrikesministerium har inlett en utredning av Ebossés död, som bland annat ska undersöka varför lösa stenar fanns tillgängliga för supportrarna att kasta.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag