Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter bråket: Janne Andersson och Bojan Djordjic har pratat ut

Janne Andersson och Bojan Djordjic har pratat ut efter tv-bråket.
Foto: Viaplay.

Viaplays expert Bojan Djordjic och Sveriges förbundskapten Janne Andersson rök ihop i direktsänd tv.

Nu har de två träffats och pratat ut.

– Det blev ett långt, djupt och fint samtal där vi landade i ett samförstånd med förlåtelse åt båda håll. Det som skedde mellan oss är nu utagerat, säger Bojan Djordjic i ett pressmeddelande från Viaplay.  

Det var i måndags, efter Sveriges seger mot Azerbajdzjan i EM-kvalet, som Sveriges förbundskapten och Janne Andersson och experten Bojan Djordjic rök ihop i Viaplays studio. 

När Bojan Djordjic ifrågasatte Jesper Karlssons speltid (totalt åtta minuter) under de två EM-kvalmatcherna hettade det till. 

Rök ihop i studion

Karlsson, som fick noll minuter i förlusten mot Belgien, hoppade in i slutskedet av mötet med Azerbajdzjan och gjorde ett drömmål på frispark. 

Djordjic undrade varför Karlsson inte spelat mer. 

Då blev förbundskaptenen upprörd. Bland annat efter att Djordjic menat att Andersson varit defensiv och tryckte på att han representerar hela landet.

– Vad representerar du då? kontrade Andersson med. 

Djordjic svarade Sverige, varpå Andersson himlade med ögonen. 

– Åh fan, svarade Andersson – innan bråket fortsatte. 

– Varför skulle jag inte göra det? Vad är det för grej då? Ska du säga något annat? svarade Djordjic.

Krävde en ursäkt

Efter att Andersson lämnat studion i vredesmod krävde Djordjic, i sändningen, en ursäkt från förbundskaptenen.

Landslaget kallade under tisdagen till en presskonferens med Andersson efter bråket, där han förklarade att han försökt nå Bojan Djordjic utan resultat.

– Det är ingen dålig fråga av Bojan egentligen, jag var så glad för allas skull. Vi var så glada att vi får till det resultatet, jag var inte förberedd på det här och det slår slint. Jag är så besviken på mig själv över det, sa förbundskaptenen till ett samlat pressuppbåd. 

Nu har de två träffats och pratat om händelsen. På onsdagen släppte Viaplay ett pressmeddelande.

”Ett känslosamt samtal”

Det var ett känslosamt samtal där vi kunde gå till botten med den uppmärksammade händelsen i studion, där vi kunde konstatera att en mening kan uppfattas på två olika sätt. Det var viktigt för mig att Janne var genuint intresserad av min livshistoria och ville förstå min reaktion och känsla, även om vi kommer från olika generationer och från olika bakgrunder. Det här mötet blev mer givande än vad jag ens trodde på förhand, där fotboll var faktiskt det vi minst pratade om”, säger Bojan Djordjic i pressmeddelandet.

Förbundskapten Janne Andersson har även uttalat sig i pressmeddelandet.

Vi hade ett bra och varmt snack och känner båda en delaktighet i att det inte blev bra i måndags. Därför var det extra fint att ses och städa undan den här händelsen på ett ärligt sätt och vi gjorde det med hjärta och förståelse för varandra. Vi är överens om att gå vidare och därmed är saken utagerad”.

Pressmeddelandet i sin helhet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.