Foto: / BILDBYRÅNFoto: / BILDBYRÅN
 Foto: / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Frick om Backe: "Det känns skit"

Publicerad

Karin Frick och Hasse Backe har blivit ett radarpar i Discovery Networks Swedens fotbollssändningar.

Nu går kollegerna skilda vägar.

"Det känns skit", skriver Frick på Twitter. 

Hasse Backe blev C Mores och TV4:s prestigevärvning inför den allsvenska säsongen. I mars stod det klart att den uppskattade tv-experten skulle återvända till kanalgruppen efter sejouren på Discovery. Han kommer att lägga fokus på allsvenskan och dessutom ingå i teamet som kommer att bevaka VM och EM. 

Och för Karin Fricks del blir det en spektakulär avskedsföreställning. Frick och Backe ska tillsammans ledsaga tittaren genom Östersunds FK:s avslutande gruppspelsmatch i Europa League, mot Hertha Berlin.

Frick: "Det känns skit"

På Twitter har hon skrivit ett känslosamt avskedsinlägg riktat till Backe. 

 

LÄS MER: Wassberg åker 160 mil för att stötta Östersund: "Dags nu"

 

"Efter otaliga sändningar ihop gör Hasse Backe och jag i kväll vår sista sändning tillsammans. Det känns skit!!!! En underbar vän och fantastisk kollega som jag kommer att sakna enormt att jobba med. Men jag är säker på att våra jobbvägar möts igen...", skriver Frick på Twitter. 

https://twitter.com/KarinFrick/status/938690996321374208

Därför lämnar Hasse Backe

Backes kontrakt med TV4/C More gäller till 2022.

– Det är alltid inspirerande tycker jag. Allsvenskan är het på många sätt. Sen är det klart lockande med VM- och EM-kvalmatcher. Just landslagsfotboll och mästerskap är ju det jag gillar. Det har nästan blivit så att jag följer rättigheterna beroende på var de hamnar, men så länge de vill ha mig är jag glad, sa Backe i mars. 

 Jag har en bakgrund där jag har fått jobba internationellt i 18 år utomlands. Så man har fått med sig oerhört mycket om att jobba med högprofilerade spelare, dels olika ägarförhållanden i klubbar utomlands som skiljer sig enormt och är extremt lärorikt. Man har fått med sig jäkligt mycket under alla år, ingen tvekan om det. 

Följ Östersunds match direkt i SportExpressens liverapport med start 21.05.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag