Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Frick om Backe: "Det känns skit"

Foto: / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Karin Frick och Hasse Backe har blivit ett radarpar i Discovery Networks Swedens fotbollssändningar.

Nu går kollegerna skilda vägar.

"Det känns skit", skriver Frick på Twitter. 

Hasse Backe blev C Mores och TV4:s prestigevärvning inför den allsvenska säsongen. I mars stod det klart att den uppskattade tv-experten skulle återvända till kanalgruppen efter sejouren på Discovery. Han kommer att lägga fokus på allsvenskan och dessutom ingå i teamet som kommer att bevaka VM och EM. 

Och för Karin Fricks del blir det en spektakulär avskedsföreställning. Frick och Backe ska tillsammans ledsaga tittaren genom Östersunds FK:s avslutande gruppspelsmatch i Europa League, mot Hertha Berlin.

Frick: "Det känns skit"

På Twitter har hon skrivit ett känslosamt avskedsinlägg riktat till Backe. 

 

LÄS MER: Wassberg åker 160 mil för att stötta Östersund: "Dags nu"

 

"Efter otaliga sändningar ihop gör Hasse Backe och jag i kväll vår sista sändning tillsammans. Det känns skit!!!! En underbar vän och fantastisk kollega som jag kommer att sakna enormt att jobba med. Men jag är säker på att våra jobbvägar möts igen...", skriver Frick på Twitter. 

https://twitter.com/KarinFrick/status/938690996321374208

Därför lämnar Hasse Backe

Backes kontrakt med TV4/C More gäller till 2022.

– Det är alltid inspirerande tycker jag. Allsvenskan är het på många sätt. Sen är det klart lockande med VM- och EM-kvalmatcher. Just landslagsfotboll och mästerskap är ju det jag gillar. Det har nästan blivit så att jag följer rättigheterna beroende på var de hamnar, men så länge de vill ha mig är jag glad, sa Backe i mars. 

 Jag har en bakgrund där jag har fått jobba internationellt i 18 år utomlands. Så man har fått med sig oerhört mycket om att jobba med högprofilerade spelare, dels olika ägarförhållanden i klubbar utomlands som skiljer sig enormt och är extremt lärorikt. Man har fått med sig jäkligt mycket under alla år, ingen tvekan om det. 

Följ Östersunds match direkt i SportExpressens liverapport med start 21.05.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!