Foto: Robert Cianflone - Fifa
 Foto: Robert Cianflone - Fifa

Edlund gravid - missar hemma-EM i sommar

Publicerad

Hon avgjorde allsvenskan förra säsongen och är självskriven i den svenska landslagstruppen.

Men nu missar Madelaine Edlund EM på hemmaplan i sommar.

Anfallsstjärnan är gravid och väntas föda barn i juni.

– Jag trivs med henne på planen och är givetvis ledsen, men samtidigt glad för hennes skull, säger anfallskompisen Marta till SportExpressen.se.

Inför förra säsongens avslutande match mellan Malmö och Tyresö i allsvenskan krävdes bortaseger för att SM-guldet inte skulle hamna i Skåne.

Resultatet var länge 0–0, men med några minuter kvar hittade Madelaine Edlund rätt och satte dit det avgörande 1–0-målet.

Därmed kunde Tyresö fira SM-guldet.

Sedan dess har matchhjälten laddat för en ny säsong - både med Tyresö och med landslaget.

Årets stora höjdpunkt är EM på hemmaplan och Edlund skulle med största sannolikhet vara självskriven i truppen.

Men nu blir det inget mästerskap för 27-åringen.

"Ett stort avbräck"

Edlund är nämligen gravid - det uppgav Tyresös ordförande Hans Lindberg inför en presskonferens under onsdagen.

– Hon var ju en riktig målspruta förra säsongen, men hur vi ska fylla luckan får Tony (Gustavsson, tränare) berätta. Om det blir en omorganisation av anfallet vet jag inte, sa han till SportExpressen.se.

Senare under presskonferensen berättade även Tony Gustavsson om Edluns graviditet.

– Det är ett stort avbräck, både på planen och utanför. Men vi är väldigt glada för hennes skull, säger han.

Marta om Edlund

Edlund väntas föda barn i juni.

– Ingenting säger att man inte kan komma tillbaka efter barnafödsel. Det beror på vad hon själv vill, säger Tony Gustavsson.

Lagkamraten Marta:

- Jag trivs med henne på planen och är givetvis ledsen, men samtidigt glad för hennes skull. Hon ska ju bli mamma, vem vill inte det?

SportExpressen.se har sökt Madelaine Edlund.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag