Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dyker upp i ny lyxbil efter olagliga färden

Zlatan, på väg att antingen sätta sig eller kliva ur Ferrarin i Milano.Foto: LUSG, ROSA / BACKGRID UK / TT / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN
Ferrari 488 Pista.Foto: LUSG, ROSA / BACKGRID UK / TT / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN
Zlatan körde runt i en Ferrari 488 Pista i centrala Milano.Foto: LUSG, ROSA / BACKGRID UK / TT / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUSG, ROSA / BACKGRID UK / TT / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUSG, ROSA / BACKGRID UK / TT / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN
Zlatan i sin Ferrari Monza SP2.Foto: DAN ANDERSSON / LÄSARBILD
1 / 7

I våras fångades han på bild när han körde runt i Stockholm i sin nya Ferrari. 

I helgen var Stockholm utbytt mot Milano, och Zlatan Ibrahimovics ”nya” Ferrari utbytt mot en ännu nyare lyxbil av samma märke. 

Att Zlatan Ibrahimovic gillar snabba bilar är ingen nyhet. Tidigare i våras kunde man se honom köra runt på Stockholms gator i en Ferrari Monza SP2 som han köpte till sig själv i 38-årspresent 2019. 

Priset? 18 miljoner kronor. 

– I bilvärlden är den Ferrarin större än allt Zlatan har gjort på en fotbollsplan, sa Teknikens Världs chefredaktör Marcus Engström om Zlatans tur i våras. 

Zlatans bilfärd visade sig senare vara olaglig. Dels så var bilen vid körtillfället avställd, enligt Aftonbladet, och dels måste man ha hjälm när man kör en Ferrari Monza SP2. Att köra en avställd bil ger böter på mellan 400 och 4000 kronor. 

Zlatans nya åk: Toppar 340 km/h

Och nu visar han upp ännu en lyxbil. Bilen som Zlatan har fångats på bild körandes under helgen är en Ferrari 488 Pista. En bil som gör 0–100 km/h på 3,4 sekunder och har en maxhastighet på drygt 340 km/h. 

Om Zlatan skulle behöva köra från stillastående till 300 km/h? Då tar det honom lite över 20 sekunder med Ferrari 488 Pista, som har 710 hästkrafter.

Modellen släpptes 2019 och kostar drygt 3,2 miljoner kronor att köpa, så det är en bit kvar för att den ska räknas till en av de dyraste bilarna som Ferrari har tillverkat. Det ska dock inte uteslutas att Zlatan har en specialmodell av 488 Pista, och priset kan därför vara något högre än 3,2 miljoner.

När Zlatan flyttade till Juventus 2004 fick han en Ferrari Enzo när han skrev på. Den var då värd 7,5 miljoner kronor, men vissa exemplar har på 2010-talet sålts för närmare 30 miljoner kronor. Samtidigt som den tidigare nämnda Monza SP2 kostar 18 miljoner kronor. 

 

LÄS MER: Nya detaljer om Zlatans vredesutbrott: ”Exploderade - kommer lämna Milan” 

 

NHL-proffset Mika Zibanejad har kommit hem till Sverige för hockey-VM. Där möttes han av en överraskningsfest som hans bror fixat till 25-årsdagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.