Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dundertabben när stjärnan ska få pris

Kosovare Asllani tar emot sitt pris för Årets mittfältare på Fotbollsgalan.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kosovare Asllani.
Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

Prisutdelningen för "Årets mittfältare" på Fotbollsgalan flyttades bort från den tv-sända delen av galan, detta för att herrsegraren Emil Forsberg inte var på plats. 

Sen visste konferencieren Fredrik Berling inte ens vad vinnaren på damsidan - Kosovare Asllani - heter i efternamn. 

– Jag orkade inte det. Att det hände när jag var liten är ju en sak, men nu, säger Asllani. 

Kosovare Asllani har haft en stark säsong. Förutom att hon varit tongivande i landslaget har hon skördat stora framgångar i sina klubbar. I Manchester City vann hon både ligan och cupen, sen vände hon hem till Linköping och avslutade året som svensk mästare. 

På Fotbollsgalan prisades hon som årets mittfältare för sitt fina år. Men det snuvades tv-tittarna på. 

Arrangören valde att tidigarelägga prisutdelningen för årets mittfältare till den icke tv-sända delen av galan. Detta för att Emil Forsberg, som vann på herrsidan, inte kunde vara på plats. 

– Vi har valt att flytta priset till Årets mittfältare till förgalan för att det är roligare om pristagarna är här, säger Martin Nersing, pressansvarig på TV4. 

Men Kosovare Asllani är ju här? 

– Ja, men inte Emil Forsberg, och vi försöker som sagt se till att de pris där pristagarna är på plats delas ut live i tv-sändningen. Priset till Årets back kommer till exempel att delas ut live i tv-sändningen, vilket det inte alltid gjorts. 

Asllanis ilska mot arrangören

Asllani tycker att det är underligt agerat av arrangören. 

– Jag hoppas att det inte är den enda anledningen. Det är lite konstigt för mittfältspositionen är oerhört viktig. Men det är inget jag tänker på. 

Dessutom visste inte prisutdelaren, Fredrik Berling, vad Asllani heter i efternamn. Så landslagsstjärnan fick hjälpa honom på scenen. 

– Han snubblade på mitt efternamn. Jag orkade inte ta det. Jag var tvungen att gå in och säga: "Asllani" och sen gå därifrån. 

Borde han inte veta vad du heter? 

– Jo, det borde han definitivt. Ska man dela ut ett pris måste man veta det. Att de missade när var jag liten är kanske en sak, men nu... Jag vet inte vad jag ska säga.   

TV4:s nya miss med Asllani

Det blev fel gällande Asllani ytterligare en gång under galans lopp. När de visade upp en film om damlandslagets 2017 så intervjuades Asllani i inslaget, men hennes namn i grafiken var felstavat. 

I stället för "Asllani" stod det "Asslani". 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.